Neeilinės Seimo sesijos nebus | Diena.lt

NEEILINĖS SEIMO SESIJOS NEBUS

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas europarlamentaras Rolandas Paksas penktadienį pranešė kreipęsis į Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę dėl Seimo neeilinės sesijos sušaukimo. L.Graužinienė „Kauno dienai“ sakė tokio kreipimosi negavusi. Jis, pasak L.Graužinienės, ir nebūtų įvykdytas, nes nėra nei surinktų reikalingų Seimo narių parašų, nei Prezidentės kreipimosi.

R.Pakso manymu, „šiandien reikėtų aiškiai suvokti, kad Lietuva neliks bręstančios krizės nuošalyje Rusijai paskelbus „visišką embargą“ daugumai maisto produktų, importuojamų iš ES, Jungtinių Amerikos Valstijų, Australijos, Kanados bei Norvegijos Karalystės“. „Aukščiausiame valstybės lygyje turime įvertinti grėsmes mūsų ekonomikai ir verslui, įjungti nacionalines institucijas ir žinybas parengti siūlymus dėl situacijos suvaldymo. Ramiai laukti nurodymų iš ES jau nebepakanka. Manyčiau, kad jau sekančią savaitę parlamento pirmininkė L.Graužininė turėtų inicijuoti neeilinę Seimo sesiją susidariusiai politinei situacijai aptarti“, – teigiama R.Pakso pranešime spaudai.

Pasak R.Pakso, net sušauktas Valstybės gynimo tarybos posėdis, šiuo atveju, jau būtų pavėluota ir nepakankama priemonė. Jo įsitikinimu, neatidėliotinai turi susirinkti tautos atstovai ir Seime nuspręsti, ką iš tiesų valstybės vadovai bei politikai realiai turėtų nuveikti artėjančios krizės akivaizdoje, numatyti priemones, kaip šalies ūkis atlaikys Rusijos sankcijas. Seimo nariai, pasak R.Pakso, taip pat turėtų išklausyti Lietuvos diplomatinės tarnybos atstovų pranešimus apie augančią tarptautinę įtampą ir galimas grėsmes.

„Šiandien būtina persvarstyti Lietuvos užsienio politikos darbotvarkę ir apie tai informuoti visuomenę. Politikai turi prisiimti visą atsakomybę ir siekti maksimaliai apsaugoti Lietuvos žmonių interesus, bręstant naujiems iššūkiams“, – pabrėžiama R.Pakso pranešime.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė teigė, kad R.Pakso kreipimosi neturi. „Kitas dalykas, tiek Statutas, tiek Lietuvos Respublikos Konstitucija labai aiškiai apibrėžia, kokiais atvejais Seimo pirmininkas ar Seimas šaukia neeilinę sesiją. Seimo pirmininkas atskirai tokių įgalinimų neturi, – arba reikia 47 Seimo narių parašų, arba, Konstitucijoje numatytu atveju, kada Prezidentė su Valstybės gynybos tarnyba kreipiasi į Seimą dėl ypatingos padėties paskelbimo. Tokios situacijos dabar nematau. Seimo nariai turi iniciatyvos teisę, ir jie tą gali daryti. Prezidentės kreipimosi nėra, Valstybės gynimo taryba nebuvo sušaukta“, – komentavo L.Graužinienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

fui

kaip nusibodo tas lindimas į viešumą, -koks didybės ištroškęs, tik pro sukastus dantis temokantis savo "triesas" skleisti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS