Nei STT, nei VRK nepradėjo tyrimų dėl prezidento patarėjos G. Gintautės aukos | Diena.lt

NEI STT, NEI VRK NEPRADĖJO TYRIMŲ DĖL PREZIDENTO PATARĖJOS G. GINTAUTĖS AUKOS

Nei Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), nei Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nepradėjo tyrimo dėl prezidento Gitano Nausėdos patarėjos Gerdos Gintautės tūkstantinės aukos šalies vadovo rinkimų kampanijai.

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, jog antros kadencijos poste siekiantis G. Nausėda sulaukė daugiau kaip 16 tūkst. eurų aukos rinkimams iš motinystės atostogose esančios patarėjos, grupė konservatorių kreipėsi į institucijas, prašant įvertinti, ar toks kampanijos finansavimas neturi korupcinio nusikaltimo požymių ir ar prezidentas nepateko į interesų konflikto situaciją.

„Specialiųjų tyrimų tarnyba, įvertinusi informaciją savo, kaip teisėsaugos institucijos, kompetencijų ribose, ir nenustačiusi korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų, priėmė nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos gautų galimai nepriimtinų aukų, jų negrąžinimo per nustatytą terminą bei viešų ir privačių interesų supainiojimo“, – Eltai pranešė STT atstovė spaudai Dovilė Andrijauskaitė.

„Generalinė prokuratūra įvertino, kad sprendimas yra teisėtas ir pagrįstas“, – pridūrė ji.

Savo ruožtu VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė taip pat informavo, jog komisija raštu pateikė grupei parlamentarų atsakymą į jų raštą.

„Šiuo metu VRK turimais duomenimis nėra pagrindo spręsti dėl Rinkimų kodekso pažeidimo“, – Seimo nariams pateiktu atsakymu dalijosi I. Ramanavičienė, nurodydama, jog rašto kopija pateikta ir kitoms institucijoms.

„(...) tokiu atveju, jei iš šių institucijų būtų gauta papildomos informacijos, vertinimą dėl galimo Rinkimų kodekso pažeidimo būtų galima atlikti“, – pridūrė ji.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad savo ruožtu Vyriausiojo tarnybinės etikos komisija (VTEK) taip pat nepradėjo tyrimo dėl gauto kreipimosi.

Pats G. Nausėda pirmojo rinkimų turo naktį žurnalistams teigė, kad yra nusivylęs tokiu politinių oponentų elgesiu.

„Aš labai nusivylęs – ir pasakysiu, kodėl. Galima skųsti, galima tai daryti kiekvieną dieną, jeigu nematai kitų būdų kovoti, esi desperacijoje. Bet kad užsipulti nėščią moterį, kuri šiuo metu laukiasi – neva ji čia sau kažkaip ketina išsipurenti dirvą. Ir paskui tie patys žmonės šneka apie moterų teises. Šlykštu“, – savo rinkimų štabe susirinkusiems žiniasklaidos atstovams sakė G. Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Masiulis

irgi auka nesesi dezuteje.

Liaudis

Atgraso.

O ką sako laimingasis Gintautės vaiko tėvelis?

Jei toks iš viso yra.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS