Nelegalių migrantų krizei neslopstant ragina neprarasti jautrumo: jie nėra per tvorą mėtomi daiktai | Diena.lt

NELEGALIŲ MIGRANTŲ KRIZEI NESLOPSTANT RAGINA NEPRARASTI JAUTRUMO: JIE NĖRA PER TVORĄ MĖTOMI DAIKTAI

Pastaruoju metu viešojoje erdvėje daug kalbant apie priemones, kurios padėtų sustabdyti į Lietuvą iš Baltarusijos plūstančius nelegalius migrantus, kultūros ministras Simonas Kairys ragina neprarasti jautrumo. Pasak jo, negalima į migrantus žiūrėti tiesiog kaip į daiktus, kuriuos per sieną į Lietuvą mėto Aliaksandro Lukašenkos režimas.

„Turime neprarasti jautrumo, nes visgi tai nėra daiktai, kurie yra kažkaip permetinėjami per tvorą iš Baltarusijos pusės. Tai yra gyvi žmonės ir tą žmogiškumo aspektą turime suprasti ir vertinti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Kairys.

Kita vertus, ministras aiškiai pažymėjo, kad taip pat būtina suprasti, jog migrantų krizė Lietuvos – Baltarusijos pasienyje nėra tiesiog krizė. Tai, pasak jo, kaimyninės valstybės pradėtas hibridinis karas.

„Reikia aiškiai teigti ir kalbėti, kad tai nėra tiesiog pabėgėlių krizė – tai yra hibridinis karas“, – sakė ministras.

„Situacija nėra standartinė. Veiksmai yra tyčia organizuojami ir Lietuva tyčia stumiama į tokią situaciją“, – pridūrė jis.

Pastaruoju metu Lietuvos – Baltarusijos pasienį kerta Lietuvai dar nematyti nelegalių migrantų srautai. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) duomenimis, iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti daugiau nei 1400 neteisėtų migrantų.

Lietuva tvirtina, kad už migrantų krizę pasienyje yra atsakingas Aliaksandro Lukašenkos režimas. Tai, kad yra įtarimų, jog pastaruoju metu nelegali migracija į Lietuvą yra specialiai organizuojama Baltarusijos, teigė ir į Lietuvą atvykęs Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis.

Ministrės pirmininkės Ingridos Šimonytės teigimu, siekiant suvaldyti nelegalius migrantų srautus Lietuvos-Baltarusijos pasienyje, bus pasitelkiamos kariuomenės pajėgos ir pradėtas fizinio barjero pasienyje įrengimas.

GALERIJA

  • Simonas Kairys
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

geras foto .............

vaizdelis , kad ''kultūros ministras'' vienas iš jų ................jautrus iki ašarų

Kaunas

Tokius migrantus tuojau pat deportuota i gimtas šalis, kitos šalys.Teko matyti vairuojant netoli Kauno Ąžuolyno pavakari.Uzsidejusi ausines , filipiniete pėsčiųjų perėją priėjus ,nereguliuojama buvo,pakele ranką ir ejo per ją su paniekinančią šypseną , atrodo kad ji viena visagalė ne savoje salyje.Kas juos įsileido į Lietuvą. Mes juos nukreipsime prie draustiniuose esamus isskirtinius gyvenamuosius kvartalus.Tada galesite dziaugtis prostitutėmis iš Filipinų.Jas, juos visus išgydo labai greitai iš kitų šalių.Teko matyti ir negrių pavakari,vyrai ne uzkipkite ant meskeres,tingines begres,nori būti išlaikomos.Jau vaikšto prie ąžuolynų kol dar netamsu ,bet žmonių mažiau,matomai nukreipė prižiūrėtojai kur rasti durnelių.

Artė

Kodėl kultūros ministras jaučiasi turintis kompetencijos komentuot migrantų krizę. Nebėra problemų kultūroje ar čia taip laisvalaiki?! Ar yra įrodymų apie hibridinį karą ar čia reiškia pasakiau, kas buvo ant liežuvio galo, o paskui kažkaip galvosiu. Bardakas Vyriausybėje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS