Nepalaiko visuotinio šaukimo idėjos: būtų naudingiau turėti karines katedras aukštosiose mokyklose | Diena.lt

NEPALAIKO VISUOTINIO ŠAUKIMO IDĖJOS: BŪTŲ NAUDINGIAU TURĖTI KARINES KATEDRAS AUKŠTOSIOSE MOKYKLOSE

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis kritikuoja konservatorių lūkestį iki 2030 m. šalyje įgyvendinti visuotinio šaukimo idėją.

„Visuotinis šaukimas prieštarauja logikai. Būtų daug naudingiau aukštosiose mokyklose turėti karines katedras, kuriose būtų ruošiami karo medikai, inžinieriai“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

„Tokiu būdu paruoštumėme puskarininkius, karininkus, kurių labai trūksta“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas antradienį priėmė Lietuvos gynybos stiprinimo planą, kuriuo siūloma įvesti visuotinį šaukimą, gynybai nuo 2025 metų papildomai skirti 0,5 proc. nuo BVP bei pasienyje su Rusija ir Baltarusija įrengti fortifikacijų juostą.

Konservatorių parengtame valstybės gynybos stiprinimo plane siūloma šalyje įvesti visuotinį šaukimą į privalomą karinę tarnybą. Siūloma šį sprendimą priimti 2024 metais ir palaipsniui pasiekti pilną apimtį iki 2030 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

seniokas

Jau po 2008 metų Gruzijos karo reikėjo imtis bet kokių nors priemonių. Negi brangu buvo mokyklose bent po 1 savaitinę valandą patriotiškumo,civilinės saugos ar dar ko reikalingo,atitinkamai aukštose mokyklose ir kolegijose bent pora savaitinių valandų karinės rengybos pagrindų padėstyti.Tai pigiausi kaštai pasakyti vaikams ir jaunimui ypač , kas mums gali nutikti.Gaila, bet mūsų visažiniai deputatai tik apie save galvoja.Lietuvos ateitis jiems dzyn.

Pagarba

šaunuolis RAMŪNAS KARBAUSKIS !!!!!

Teisybės dėlei

Visus politikus bei valstybės tarnautojus, kurie netarnavo privalomoje kariuomenėje privaloma savaitgaliais atlikti karo būtiñąją tarnybą ir tokiu būdu prisidėti prie kariuomenės formuojamo rezervo. Karo atveju tikrai tų tarnautojų bei politikų kabinetuose nereikės, o vat kariuomenės daliniuose jie puikiai prisidėtų. Taip būtų teisingiausia tautos atžvilgiu, juk visuotinis šaukimas, visus biyrokratus taip pat į armiją!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS