Nevyriausybininkai: projektas dėl partijų labdaros leis papirkti rinkėjus | Diena.lt

NEVYRIAUSYBININKAI: PROJEKTAS DĖL PARTIJŲ LABDAROS LEIS PAPIRKTI RINKĖJUS

  • 3

Nevyriausybininkai ragina užkirsti kelią Seimo Darbo partijos frakcijos atstovo Viktoro Fiodorovo įregistruotoms pataisoms, kurios leistų partijoms dalyti labdarą.

Nacionalinė nevyriausybinių organizacijų koalicija sako, kad taip siūloma "įteisinti tiesioginę galimybę politinėms partijos papirkinėti rinkėjus teikiant jiems labdarą".

"Tai akivaizdus rinkėjų papirkinėjimo įteisinimas. Labdarą pagal Lietuvos įstatymus teikia labdaros ir paramos fondai, o politinės partijos misija - vienyti gyventojus, kurie siekia būti išrinkti į vietos ar nacionalinės valdžios institucijas. Taigi, bet koks "saldainio ar meduolio" skyrimas potencialiam rinkėjui turėtų būti traktuojamas kaip jo papirkimas", - išplatintame pareiškime cituojamas Nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas.

Pats "darbietis" V.Fiodorovas tvirtina, kad jo pataisos negali būti vertinamos kaip atveriančios kelią rinkėjam papirkti, nes kampanijos metu dalyti labdarą nebūtų leidžiama.

"Darbietis" siūlo partijas bei politines organizacijas išbraukti iš subjektų, kuriems draudžiama teikti paramą, sąrašo. Taip pat parlamentaras siūlo nustatyti, kad labdarai nebūtų galima skirti lėšų iš partijų gaunamų valstybės biudžeto dotacijų.

Pasak parlamentaro, partijos gauna daug prašymų paremti, iš studentų, jaunimo organizacijų, pagyvenusių žmonių, todėl joms turėtų būti leista dalyti labdarą.

"Tikrai gauname daug prašymų paremti iš organizacijų, studentų, skirti stipendijas, todėl, jei yra toks poreikis, manau, partijoms turėtų būti sudaryta galimybė būti paramos teikėjomis", - BNS savo pataisą aiškino parlamentaras.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

vasia

Viskas brangsta,rinkos dėsnis.

hmm

žinoma, kalinių balsai brangiai kainuoja :DDD. Mokesčių mokėtojai savo pinigais, išmokamais iš valstybės katilo, išlaiko partijas, o šios už mūsų pingus, po labdaros priedanga, perka balsus, kad užliptų mums ant galvos. Na, vis dar nenuteisti aferiūgos sėkmingai darbuojasi.

gudriai

sugalvota, kadangi pirkti ir parduoti balsus bus sunkiau, tai galima įteisinti aiškų papirkinėjimą - dalinti labdarą vis pakuždant, kad čia tai socialistų ar darbiečių dovana vargstantiems žmonėms. Tokią papirkinėjimo formą būtina uždrausti, o po rinkimų, prašau, dalinkite ir dar kremliaus žvaigždžių prikabinėkite. Bet geriausia dovana būtų - grąžinti į pirminį lygį algas ne seimūnams ar teisėjams, o tai pačiai vargstančiai liaudžiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS