Norinčių maitinti Seimo narius nėra: atsinešim savo kiaušinius ir ryte pasikepsim pusryčius | Diena.lt

NORINČIŲ MAITINTI SEIMO NARIUS NĖRA: ATSINEŠIM SAVO KIAUŠINIUS IR RYTE PASIKEPSIM PUSRYČIUS

  • 25

Ką valgo Seimo nariai ir kodėl dar vasaros pradžioje iš Lietuvos Parlamento pasitraukė maitinimo įstaiga. Su kokiomis problemomis susiduria Seimo nariai, kanceliarija ir kiti darbuotojai, LNK reportaže pasakojo Seimo vicepirmininkai Paulius Saudargas ir Andrius Mazuronis.

A. Mazuronis pasisako gana griežtai: Seimui būtina turėti savo maitinimo įstaigą ir gėda, kad tokios nėra.

„Man atrodo, didžiausias apsileidimas, kai vietoj, kurioje kasdien dirba po 500-600 žmonių, nėra kur nusipirkti užkąst arba kavos puodelio“, – piktinosi A. Mazuronis.

Nors pats kavos aparatą kabinete turi, A. Mazuronis pažymėjo, kad tai nėra prieinama visiems.

„Vicepirmininkų Seime nėra 141, tik keli, tad kiti kolegos to neturi. Kai ateina tarptautinės delegacijos, bėgti į kabinetą su puodeliu iš posėdžių salės… nežinau“, – kraipė galvą A. Mazuronis.

Tuo tarpu P. Saudargas užtikrino, kad maisto ateityje – bus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Nuoma už 1 eurą?

„Konkursas buvo ir bus paskelbtas, buvęs maitintojas pasitraukė dėl objektyvių priežasčių. Po pandemijos klientų srautai tokie maži, kad neapsimokėjo tęsti veiklos“, – paaiškino P. Saudargas.

Logiška, kad klientų trūkumas privertė trauktis maitinimo įstaigą. Juk Seimas tai uždara teritorija, į kurią paprasti klientai patekti negali.

„Negali iš gatvės ateiti eiliniai vilniečiai, miestiečiai tiesiog pavalgyti. Viską paskaičiavus, matyt, neapsimokėjo ir sutartį nutraukė“, – svarstė P. Saudargas.

Siekiant pritraukti naujus maitintojus, imtasi veiksmų.

„Paskelbtas naujas konkursas, nuomos kaina sumažinta kiek tik gali būti. Kaina – tik vienas euras. Norinčių, deja, neatsiranda. Matyt, tai verslo niša, kur visi skaičiuoja“, – darė išvadas P. Saudargas.

O dėl maisto pasiekiamumo P. Saudargas tvirtino, kad aplink Seimą yra pakankamai kavinių ir vietų, kur maistą galima užsisakyti.

„Aš, pavyzdžiui, atsinešu pietus termose. Tą dariau daug metų iki kavinės išėjimo. Problemos nematau“, – užbaigė P. Saudargas.

Visos patalpos nuomojamos vos už eurą per mėnesį. A. Mazuronis tikisi, kad tai paskatins naujos vietos atsiradimą. Tiesa, priekaištų jis vis tiek turi.

„Netoleruotina ir absurdiška. Galima užsisakyti, galima valgyklą panaikinti Seime, galima karštą vandenį užsukt, šildymą. Vietoj tualetinio popierius – laikraščius naudot. Daug taupymo būdų, visi įmanomi“, – ironizavo A. Mazuronis.

J. Kalinsko/BNS nuotr.

Lengvatos ir maisto furgonai

Pasak A. Mazuronio, dabartinė situacija nėra solidi ir tikrai necivilizuota. Konkursas dėl maitinimo Seime vyksta iki rugsėjo 30 dienos. Rugsėjo 22 dieną, likus kiek daugiau nei savaitei, norinčių neatsirado nei vieno. Vietoje daugiau lengvatų, siūlomos novatoriškos idėjos.

Lakstysim iš kabinetų ir nešim kavą ambasadoriams, delegacijoms.

„Man atrodo, mums reikės paimt po tą vieną eurą, susidėti ir disponuoti virtuvės įrangą. Atsinešim savo kiaušinius ir ryte pasikepsim pusryčius“, – juokavo A. Mazuronis.

Seime, posėdžių metu, dirba keli šimtai žmonių. Vis dėlto, jei įmonė paskaičiavo ir nusprendė, kad srautas nepakankamas, galbūt tokia įstaiga Seime nėra reikalinga.

„Tai jei neįvyks konkursas, niekas neateis ir nebus tos įstaigos. Lakstysim iš kabinetų ir nešim kavą ambasadoriams, delegacijoms. Gal ir nėra reikalinga. Prisimenu posakį iš filmo: Kysa, kam jums pinigai, jūs gi fantazijos neturit“, – toliau pyko A. Mazuronis.

Pajuokavęs Seimo narys priminė apie anksčiau pateiktas savas idėjas.

„Siūliau kanceliarijai į vidinį Seimo kiemelį įsileisti maisto furgonus. Srautas geras, mūsų parlamentas atrodytų itin modernus, išradingas“, – siūlė A. Mazuronis.

Tuo tarpu P. Saudargas turėjo savo nuomonę.

„Tai ponas A. Mazurinis virs cepelinus ir kvies visus ragauti“, – šmaikštavo P. Saudargas.

Kiekvienas už save

Pasirodo, kad Seimo kanceliarija žino apie dabartinę situaciją ir kaip tik ieško novatoriškų sprendimų. O jei konkursas neįvyks, bus svarstomos kitos idėjos.

„Kolegų čia niekas alkanų nepaliks. Kita vertus, metai nelengvi. Taip, taupom. Tikrai yra vėsiau parlamente, mažiau apšvietimo naudojame. Visa Lietuva turės taupyt ir Seimas – ne išimtis“, – pabrėžė P. Saudargas.

Savo nuomonę pateikė ir Seimo narys Aurelijus Veryga.

„Maitinimas sugretinamas su nomenklatūrine privilegija. Suprasčiau, jei tai būtų išskirtinis maistas. Bet dabar sudaryti žmogui sąlygas pavalgyti darbo vietoje – nėra privilegija“, – tvirtino A. Veryga.

Kiti Seimo nariai seniai susitaikė su mintimi, kad maisto teks prasimanyti patiems.

„Reikia susitaikyti, kad niekas čia neateis. Yra kavinės už kampo, „Bolt“ ir „Wolt“ platformos. Reikia gyventi XXI a. ritmu“, – sakė Seimo narė Morgana Danielė.

Į kitų Seimo narių skundus M. Danielė reaguoja šaltai ir kritiškai.

„Absurdas Sveikatos reikalų komitete leisti laiką kalbant apie mūsų valgyklos kotletus ir bulvių vitaminą C“, – įvertino padėtį M. Danielė.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

jau ir taip...

Geriau kepkite vištų kiaušinius, ne savo

jo

Nemokamų pietų nebūna.

Seimo vicepirmininkas labai piktinasi,

kad mokyklose nebenori niekas maitinti vaikų ?! Seimo nariai , tikriausia, pamiršo,kad yra Tautos atstovai (didžioji dalis Tautos irgi kavinėse nepusryčiauja ir nepietauja ) ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS