A. Norkienė: valdantieji bando visuomenei primesti savo liberalias vertybes | Diena.lt

A. NORKIENĖ: VALDANTIEJI BANDO VISUOMENEI PRIMESTI SAVO LIBERALIAS VERTYBES

  • 4

Opozicinės valstiečių ir žaliųjų frakcijos (LVŽS) seniūnė Aušrinė Norkienė neigiamai atsiliepia apie dešiniųjų Vyriausybės planus artėjančioje Seimo sesijoje ir kritiškai vertina valdančiųjų siūlymus kovai su COVID-19 pandemija. Jos teigimu, pandemijos kontekste skiriamas per didelis dėmesys mažos visuomenės dalies interesų atstovavimui.

„Šiuo metu valdantieji politinėje darbotvarkėje stokoja minčių, o vertybiniais klausimais atstovauja tik mažai daliai Lietuvos, ką rodo ir paskutinės visuomenės apklausos“, – antradienį išplatintame pranešime teigia LVŽS frakcijos seniūnė A. Norkienė.

Jos nuomone, vietoje skiriamo dėmesio kovai su COVID-19 pandemijos pasekmėmis, valdantieji piktina visuomenę siekdami jai primesti liberalias vertybes.

„Seimas renkasi gana neramiu laiku – valdantiesiems sunkiai sekasi kovoti su COVID-19 ekonominėmis ir socialinėmis pasekmėmis. Negana to, kyla visuomenės nepasitenkinimas dėl valdančiųjų bandymų jai primesti savo liberalias vertybes“, – sako opozicinės LVŽS frakcijos seniūnė.

Kaip vieną iš liberalių vertybių primetimo pavyzdžių A. Norkienė pateikia valdančiųjų kalbas dėl partnerystės įstatymo projekto.

„Valdantieji visą pasirengimo pavasario sesijai laikotarpį skyrė kalboms apie homoseksualių asmenų šeimų įteisinimą, kai tuo tarpu didžioji visuomenės dalis nedviprasmiškai pasisako už tradicinių šeimų puoselėjimą“, – teigė „valstietė“.

Valdantieji visą pasirengimo pavasario sesijai laikotarpį skyrė kalboms apie homoseksualių asmenų šeimų įteisinimą, kai tuo tarpu didžioji visuomenės dalis nedviprasmiškai pasisako už tradicinių šeimų puoselėjimą.

Ji taip pat kritikavo ir Vyriausybės planus kovoje su pandemijos ekonominėmis pasekmėmis. A. Norkienė mano, kad valdantieji nėra parengę tinkamų priemonių kovoje su augančiu nedarbu.

„Nedarbas sparčiai auga, darbdaviai nėra motyvuojami išsaugoti darbo vietas. Mes šioje sesijoje siūlysime sprendimus, kaip didinti nuo pandemijos nukentėjusių žmonių gerovę bei skatinti darbo rinkos stabilizavimą. Valstybė privalo užtikrinti bent 4 mėnesių valstybės subsidijas darbo užmokesčiui jau šiandien“, – opozicinių „valstiečių“ siūlymus komentavo A. Norkienė.

Frakcijos seniūnė nemato ir valdančiųjų vizijos kitais klausimais, pavyzdžiui, iniciatyvų, kaip vakcinaciją nuo COVID-19 daryti mažiau biurokratišką.

„Siūloma atsisakyti rašytinio sutikimo vakcinacijai ir, kaip ir išsikvietus greitąją pagalbą arba atvykus ambulatorinei apžiūrai, laikyti, kad žmogus pačiu atvykimo į skiepijimo vietą faktu patvirtina, kad sutinka būti vakcinuojamas nuo COVID-19. Vakcinacijos vietose būtų privalu teikti visapusę informaciją apie vakcinas, jų efektyvumą bei galimas paciento rizikas. Taigi, asmenų informavimas nenukentėtų“, – vakcinacijos procedūrų paprastinimo siekius komentavo A. Norkienė.

Dešiniųjų Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo planą antradienį surengtoje spaudos konferencijoje kritiškai įvertino ir opoziciniai Seimo socialdemokratai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

earht king

visi kenčia ir laukia pandemijos pasekmiu po pasaulio prajužusios audros audros juk padaro stihijos gtragėdijos o kokius baisius išrazgytus žemei piešinius baisiau už viska, o šita atėjo juk ne nuo tragėdijos audru, pasekmiu, žino ir mato šita blogio drama susieta tarp valstybiu juk metai laiko kokie skaičiai mirčiu ir dar ne viskas , o dėl šitu vaistu kur mokslas išrado nėra pasakyto ir ištyrto tikslaus pasekimo per anksti spresti, te kurie prisidėjo prie to blogio gerai sumastė kokie skaičiai plantoj atsiskyrs tas skaičius globaliai buvo ištirtas ir ne vienus metus, paklausau rusijos mokslininku žiniu kurie ir orbita ir marsa tiria aplink pasaulio gaublio mokslininku mokslas ir gyvenimas temas yra ką mano amžiuja idomaus juk kosmonautika aureodinamika visoj pasaulio rutuli vietoj nestovi, kibernetika astrofizika kokie mokslinikai žiūrėjo tirė ir pranašai buvo ir daug ka pasakė, istorijoj, mokslo moliekuliu ir kuno daleliu man yra labai įdomu klausiti skaityti, galėčiau naktymis sedėt

deinis

Iš seimo buvo pasiųlymas ,kad nepriimti iš opozicijos jiokių siūlimų,priekaištū ,nebus svarstoma ,vot do kovo dažili ,svarstys kaip vyras su vyrų žanisis o,kaip druskinikiečiai savo vaikus maitins ?

Itarus

Keisti VRK zmones. Tokio seimo neturejo buti. Tai gryna "muilo opera".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS