Norvegijoje – incidentas dėl balsavimo biuletenių: situacija sprendžiama ambasadoje | Diena.lt

NORVEGIJOJE – INCIDENTAS DĖL BALSAVIMO BIULETENIŲ: SITUACIJA SPRENDŽIAMA AMBASADOJE

Keliems lietuviams Norvegijoje negavus prezidento rinkimų balsavimo biuletenių, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) tikina, kad tai nutiko dėl žmogiškos klaidos. Pasak VRK, šią situaciją jau sprendžia ambasados Osle darbuotojai.

„Vyriausiajai rinkimų komisijai yra žinoma situacija, kai ruošiant balsavimo biuletenius išsiųsti Norvegijoje balsuoti paštu užsiregistravusiems lietuviams, dėl žmogiškos klaidos į pašto vokus keletui rinkėjų buvo neįdėtas Respublikos Prezidento rinkimų antrojo turo biuletenis“, – Eltai siųstame atsakyme teigė VRK atstovė spaudai Indrė Ramanavičienė.

„Mūsų žiniomis, su tais keliais rinkėjais ambasados darbuotojai jau yra susisiekę ir situacija sprendžiama. Jeigu nutiktų taip, kad dar vienas kitas rinkėjas nerastų biuletenio paštu atkeliavusiame voke, rekomenduojame nedelsiant kreiptis į Lietuvos Respublikos ambasadą Osle“, – pridūrė ji.

VRK duomenimis, Lietuvos ambasada Norvegijoje balsavimo biuletenius yra išsiuntusi iš viso maždaug 3,7 tūkst. rinkėjų, kurie šioje valstybėje užsiregistravo balsuoti paštu.

VRK primena, kad paštu užsienyje balsuojantys rinkėjai iš karto gauna ir Europos Parlamento rinkimų biuletenius.

„Paštu užsienyje balsuojantys rinkėjai gauna iš karto dviejų rinkimų balsavimo biuletenius, kadangi visos Lietuvos diplomatinės atstovybės kartu su Respublikos Prezidento II rinkimų turo biuleteniu rinkėjams siunčia ir rinkimų į Europos Parlamentą biuletenį. Tai yra daroma tam, kad užsienyje balsuojantys rinkėjai biuletenius gautų greičiau“, – pabrėžė I. Ramanavičienė.

Antradienį prasidėjo tris dienas truksiantis išankstinis balsavimas prezidento rinkimų antrajame ture. Pagrindinė rinkimų diena – sekmadienis. Pirmajame rinkimų ture daugiausiai rinkėjų balsų surinko G. Nausėda, kurį palaikė 632 tūkst. 811 rinkėjai arba 43,95 proc. Už Ingridą Šimonytę balsavo 288 tūkst. 774 rinkėjai (20,05 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS