Nuo civilinės sąjungos „laisviečiai“ neatsitraukia: vertiname kiekvieną dieną | Diena.lt

NUO CIVILINĖS SĄJUNGOS „LAISVIEČIAI“ NEATSITRAUKIA: VERTINAME KIEKVIENĄ DIENĄ

  • 9

Laisvės partija neatsitraukia ir yra pasiruošusi likusios Seimo kadencijos metu grįžti prie Civilinės sąjungos iniciatyvos. Visgi, pripažįsta teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska, kol kas balsų priimti diskusijas keliantį įstatymą neužtenka.

„Šiai dienai priėmimui balsų neužtenka, bet Laisvės partija kiekvieną dieną vertina, kaip atrodo tie balsai ir jų dinamika. Jeigu kažkurią dieną mes tikrai matysime, kad balsų dinamika keičiasi ir mes galime šį įstatymą priimti, tai esu tikra, kad tik Laisvės partijos iniciatyva jis ir nuguls priėmimui“, – Žinių radijui sakė E. Dobrowolska.

ELTA primena, kad Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Projektu siūloma sureguliuoti santuokos nesudariusių, tačiau bendrus tarpusavio santykius kuriančių asmenų tiek turtinius, tiek asmeninius neturtinius santykius.

Visgi skeptiškai įstatymą vertina dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje. Abejones dėl projekto ne kartą yra išsakęs ir prezidentas. Tačiau konkrečių įstatymo detalių bei savo požiūrio dėl jų šalies vadovas nekomentuoja ir tikina, kad laukia galutinio Seimo apsisprendimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

"laisvės"

parodija vaivorykstes fone ............

Lauris.R

Koke laisvės partija ten narkomanų ir iškrypeliu partiją psihiniu ligonių juos reike uždaryti į psihiatrine ligonine gyditi visam laikui

Aš manau

kad tie p e d i k a i gali dulkintis per šikna ir neapsižaniję
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS