Nuteistiems ir priesaiką sulaužiusiems parlamentarams nebus mokama išeitinė išmoka | Diena.lt

NUTEISTIEMS IR PRIESAIKĄ SULAUŽIUSIEMS PARLAMENTARAMS NEBUS MOKAMA IŠEITINĖ IŠMOKA

  • 0

Baudžiamosiose bylose kaltais pripažintiems ar priesaiką sulaužiusiems Seimo nariams, pasibaigus jų kadencijai, nebus mokamos išeitinės kompensacijos.

Ketvirtadienį parlamentarai priėmė atitinkamas Seimo statuto pataisas. Už jas balsavo 106, prieš buvo vienas, susilaikė du Seimo nariai.

Statute įtvirtinta, kad Seimo nariui, kuris kadencijos laikotarpiu įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu yra pripažintas kaltu dėl nusikalstamos veikos padarymo ar Konstitucinio Teismo pateiktoje išvadoje konstatuota, jog šis šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, išeitinė kompensacija nemokama.

Šią pataisą pirmasis Seimo vicepirmininkas konservatorius Jurgis Razma registravo po to, kai gruodį parlamentas per apkaltą nepanaikino Darbo partijos frakcijos nario Vytauto Gapšio mandato, nes nepavyko surinkti būtino minimalaus skaičiaus – 85 – balsų, palaikančių tokį sprendimą.

Šiuo metu V. Gapšys bausmę atlieka kalėjime turėdamas Seimo nario mandatą.

Lapkritį pasibaigus jo kadencijai pagal iki šiol galiojusią tvarką jam priklausytų išeitinė kompensacija.

Seimo nariui išmokama tiek vidutinių atlyginimų dydžio išeitinė išmoka, kiek metų iš eilės jis buvo Seimo nariu, bet ne mažesnė kaip 2 ir ne didesnė kaip 6 vidutinių mėnesinių Seimo nario atlyginimų dydžio išeitinė išmoka.

Išeitinė išmoka nemokama, jeigu parlamentaras perrenkamas kitai kadencijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS