Opozicija inicijuoja neeilinę Seimo sesiją | Diena.lt

OPOZICIJA INICIJUOJA NEEILINĘ SEIMO SESIJĄ

  • 0

Parlamento opozicija inicijuoja neeilinę Seimo sesiją vasario 10-12 dienomis.

Kaip BNS sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, reikiamas Seimo narių parašų skaičius dėl neeilinės sesijos surengimo jau surinktas.

Seimo statute numatyta, kad neeilines sesijas šaukia Seimo pirmininkas ne mažiau kaip trečdalio visų Seimo narių siūlymu.

Pasak E.Masiulio, per neeilinę sesiją bus siūloma Antikorupcijos komisijai pavesti atlikti parlamentinį tyrimą dėl Darbo partijos rinkimų finansavimo.

Opoziciniai konservatoriai dar sausio pradžioje kreipėsi į Seimo pirmininkę „darbietę“ Loretą Graužinienę, kad būtų ištirtas jos vadovaujamos Darbo partijos rinkimų kampanijos finansavimas. Konservatorių teigimu, „Darbo partijos nariai šios partijos veiklą remia didžiulėmis sumomis, kurios sunkiai galėtų būti paaiškinamos jų gaunamomis pajamomis“.

Taip pat neeilinės sesijos metu žadama į Seimą iškviesti socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Padedinskienę atsakyti į klausimus.

Be to, Seimui bus siūloma iki vasario 12-osios paankstinti sprendimą dėl partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos nario Rimo Ručio teisinės neliečiamybės. Anksčiau Seimas yra pavedęs laikinajai komisijai išvadas dėl imuniteto panaikinimo pateikti iki kovo 18 dienos.

„Nusprendėme inicijuoti neeilinės Seimo sesijos sušaukimą, nes stebint valdančiųjų neveiklumą pribrendo poreikis neatidėliotinai spręsti kai kurias įsisenėjusius problemas. Pavyzdžiui, kol neišspręstas klausimas dėl Seimo nario R. A. Ručio teisinės neliečiamybės, teisėsauga negali visavertiškai pradėti tyrimo atitinkamoje korupcijos byloje“, - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos išplatintame pranešime iniciatyvą komentuoja frakcijos seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Pagal Konstituciją, eilinė pavasario Seimo sesija prasidės kovo 10 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS