Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga aptars saugumo situaciją | Diena.lt

OPOZICINĖ LIETUVOS VALSTIEČIŲ IR ŽALIŲJŲ SĄJUNGA APTARS SAUGUMO SITUACIJĄ

  • 16

Opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) penktadienį Kauno rajone, Babtuose, rinksis į tarybos posėdį aptarti saugumo situacijos.

„Taryba rengia pareiškimą dėl šalies nacionalinio saugumo ir gynybos situacijos, reaguodama į valdančiosios, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (konservatorių) partijos lyderio ir užsienio reikalų ministro Gabrieliaus Landsbergio viešus pareiškimus dėl NATO ir Lietuvos saugumo“, – pranešė partija.

Lietuvos diplomatijos vadovas neseniai paragino ruoštis scenarijui, kad Ukrainoje nesustabdyta Rusija tęs kovą prieš NATO šalis, ir pabrėžė, jog Lietuvai reikia jau dabar imtis strateginių sprendimų savo saugumui stiprinti.

Prezidentas Gitanas Nausėda savo ruožtu teigė, kad užsienio reikalų ministras sutirština spalvas.

„Valstiečiai“ taip pat planuoja pranešti apie prisidėjimą prie iniciatyvos, skirtos stiprinti Lietuvos saugumą  – labdaros ir paramos fondo „Dronų sąjunga“.

Iniciatyvą pristatys idėjos autorius ir mecenatas Ramūnas Karbauskis, partijos iškeltas kandidatas į prezidentus Aurelijus Veryga, LVŽS šešėlinės Vyriausybės krašto apsaugos ministras Dainius Gaižauskas.

R. Karbauskis pranešė inicijuojantis fondo, kuris drauge su šalies mokslininkais, rūpintųsi krašto apsaugai reikalingų dronų gamyba.

„Suvokdamas visas realias grėsmes demokratiniam pasauliui ir galvodamas apie savo asmeninį indėlį į mūsų valstybės saugumą ir žmonių gerovę, inicijuoju Labdaros ir paramos fondo „Dronų sąjunga“ sukūrimą, kurio tikslas – finansuoti mokslinius tyrimus, projektavimą, bandymus ir lietuviškų dronų gamybą, kurie galėtų tapti reikšminga Lietuvos saugumo koncepcijos dalimi, taptų svarbia mūsų pagalbos Ukrainai kryptimi, pasitarnautų mūsų pramonės, žemės ūkio, susisiekimo ir kitoms reikmėms taikos metu“, – sakė jis.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, jis pats ir jo valdomas verslas per artimiausius penkerius metus įsipareigoja šiam fondui skirti milijoną eurų.

„Sieksiu, kad tokios „Dronų sąjungos“ atsirastų kitose valstybėse ir išaugtų į tarptautinį „Dronų aljansą“. Šiuo klausimu jau dedu pastangas. Manau, jog tai labai realistinis ir adekvatus atsakas į mūsų saugumui kylančias grėsmes“, – pranešime teigė R. Karbauskis.

LVŽS Seime turi 19 atstovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

aptars saugumo situaciją

Tikriausiai siūlys skelbti tautos referendūmą dėl buvimo NATO , kaip kažkada prieš daugiau kaip 20 metų...

,,valstieciai,,, negadinkit savo yvaizdzio su

tais chocholu skudurais... BLT -ir kada tik jus siknalaiziai lietuviski istrauksit is svetimos subines lieziuvius ir nustosit visom ES valkatom siknas laizyt ???

Rasa

Karbauski o kur chacholu ženkliukas Ner jau valstiečiu o buvio tokia didelė partija ligtai su tauta Tu žmogeli ne tuo keliu pasukai ir patarčiau protingiems valstiečiams bėgti iš tos tavo tapinoidu kompanijos Man atrodo kad karbauskis su tapinu tr banderom reikalus tvarko o jus dar sažinės karbuvskiui nepardave junkitės prie tautos Tauta tikrai balsuos už ger prof Eduarda Vaitku Tai dievulio lietuvai atsiustas tautos žmogus Daug gero lietuvai daro Vaitkus ir vaikus nuo skiepu gelbėjo ir šeimu sajuije kalbejo tautai Toks karbauskis nausėda snukiu neiškišo šeimas pagerbti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS