P. Auštrevičiui įteiktas Vladimiro Didžiojo antrojo laipsnio ordinas | Diena.lt

P. AUŠTREVIČIUI ĮTEIKTAS VLADIMIRO DIDŽIOJO ANTROJO LAIPSNIO ORDINAS

  • 1

Oficialaus vizito Kijeve metu europarlamentarui Petrui Auštrevičiui įteiktas Vladimiro Didžiojo II-ojo laipsnio ordinas. Apdovanojimas skirtas už nuopelnus plėtojant Europos Sąjungos ir Ukrainos santykius, tvirtinant demokratiją ir bendradarbiavimą.

Europos Parlamento „Europietiškos Ukrainos“ draugų grupės pirmininkui P. Auštrevičiui apdovanojimą įteikė Ukrainos stačiatikių bažnyčios Kijevo patriarchato vadovas Filaretas.

„Man garbė gauti šį apdovanojimą iš dvasinio lyderio, didžiausio Ukrainos patrioto patriarcho Filareto rankų. Pokalbis su Filaretu nuteikė tikrai optimistiškai – išgirdome padrąsinimą, kad visos šiandienos negandos ir iššūkiai yra įveikiami“, – teigė P. Auštrevičius.

Ukrainoje oficialaus vizito metu lankėsi Europos Parlamente (EP) įsteigtos „Europietiškos Ukrainos“ draugų grupės atstovai – didžiausių EP frakcijų nariai iš Belgijos, Liuksemburgo, Čekijos, Estijos ir Lietuvos.

Kijevo Rusios didysis kunigaikštis Vladimiras, kurio garbei įsteigtas ordinas, dar žinomas kaip Šventasis Vladimiras ir Vladimiras Krikštytojas. Šiemet minimos 1000-tosios didžiojo kunigaikščio mirties metinės. Kunigaikštis valdė nuo 980 iki 1015 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Geda

Apsišaukelis tas bažničios kunigas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS