P. Auštrevičiui neleista išvykti į Baltarusiją | Diena.lt

P. AUŠTREVIČIUI NELEISTA IŠVYKTI Į BALTARUSIJĄ

Europarlamentaras Petras Auštrevičius sako negalėjęs išvykti į Baltarusiją, o jo kolega Lenkijos europarlamentaras Robertas Biedronas buvo deportuotas iš Minsko.

„Mes su kolega R. Biedronu, kuris yra delegacijos su Baltarusija pirmininkas, o aš esu pranešimų apie Baltarusiją rengėjas Užsienio reikalų komitete, norėjome aplankyti Baltarusiją, įsitikinti savo akimis, pasikalbėti su pilietine bendruomene, su diplomatiniu korpusu, su opozicinėmis partijomis, bet taip atsitiko, kad mano kolega buvo sulaikytas Minsko oro uoste ir deportuotas į Vilnių, o man buvo anuliuoti bilietai – aš nuvykau į oro uostą, man pranešė, kad aš neturiu teisės skristi į Minską“, – BNS penktadienio vakarą sakė P. Auštrevičius.

„Sistema veikia ir ginasi nuo išorinių įtakų ir tuo pačiu užsidarinėja iš vidaus, nenorėdama įsileisti tų, kurie kažką gali pasakyti kitaip negu nori valdžia“, – kalbėjo europarlamentaras.

Jis teigia, kad tai yra „beprecedentis“ atvejis ir Baltarusija kartoja Rusijos veiksmus, kas, europarlamentaro teigimu, yra „labai blogas kelias, ant kurio atsistojo Baltarusijos valdžia“.

P. Auštrevičius tikisi, kad į šią situaciją sureaguos Europos Parlamento vadovybė.

„Tai tikrai nepagerins santykių – jie klysta, ir neišgąsdins mūsų“, – sakė jis.

Baltarusijoje toliau nerimsta protestai

Scanpix nuotr.

Baltarusijos valdžiai pirmadienį paskelbus, kad dabartinis šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai, šalyje prasidėjo krauju ir suėmimais pasibaigusios protesto akcijos prieš rinkimų rezultatų klastojimą. Protestai šalyje tęsiasi ir penktadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

NATALIJA TO OGI

KAD IR KONSERVAI PROPAGUOJA LANSBERGYS GRASINA KRAUJO PRALIEJIMU NEREIK IR STOROŠGEICO TURIM SAVO AMERIKONIŪŠKA NEOKONSERVINI DEMOKRATA KURIS JU DARBA KAD IR PRIDUSES SENIS ATLIEKA ČIA KARTAIS NUSIUNČIA PAS JUOS PAVILIONI KOVOTOJA UŽ PEDOFILUS PASISEMTI PATIRTIES KAIP LIETUVOJE KELTI KIPIŠA NES REIKIA ANUKA KAD IR PER KRAUJUS I SOSTA PASODINTI

natalija TO TIERSIOG KAUNIETĖ

Pats geriauses protingiausias komentaras ačiu kauniete kuo daugiau tokiu protingu moteriškiu iš keliu žodžiu matyt kad esi protinga

ogi

socberg hebra suprato kad jam gali buti analogiskas likimas nes cia ne kijevo maidanas su grauziniene ir porosenko ir baikit kirsint zmones su sia /patriotpropoganda juk protingi zmones mato kas ten darosi taip kad palikit sia sali ramybeje kol neprisisauket nelaimes nes jeigu kas tai jankiai musu negelbes nes mes reikalingi kai/p avangardine patranku /raketu/ mesa nedaugiau juk sorosbgeic kompanija atvirai propoguoja terorizma?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS