P. Gražulis apie gyvenimo įgūdžių programą: aš nežinau, kas tas oralinis seksas | Diena.lt

P. GRAŽULIS APIE GYVENIMO ĮGŪDŽIŲ PROGRAMĄ: AŠ NEŽINAU, KAS TAS ORALINIS SEKSAS

  • 88

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigia, kad apie gyvenimo įgūdžių programą viešojoje erdvėje sklando daug mitų, kurie nėra tiesa. Ministras, susitikęs su Seimo narių Mišria grupe, sulaukė ir kandžių replikų.

„Yra daug mitų sklandančių, žmonės kalba apie tą programą jos net neskaitę, daug dalykų, apie kuriuos sakoma, kad reikia išimti, net nėra toje programoje, todėl labai kviesčiau perskaityti tą programą prieš diskutuojant apie ją, nes viešoje erdvėje sklando labai daug netiesos“, – antradienį susitikęs su Seimo narių Mišria grupe sakė G. Jakštas.

Kaip praneša portalas tv3.lt, ministras sulaukė ir kandžių replikų.

Anot ministro, nors rekomenduojamoje literatūroje yra vieta apie barjerinę plėvelę oraliniam seksui, ši vieta nėra dėstoma gyvenimo įgūdžių programoje.  Ministras pabrėžė, kad programoje didelė vieta teikiama pasirengimui šeimai ir šeimyniniam gyvenimui. G. Jakšto teigimu, programoje žodis „šeima“ paminėtas 30 kartų. „Žodžio „homoseksualus“ programoje nėra“, – sakė G. Jakštas.

Seimo narys Petras Gražulis ministro klausė, ar ruošiant „genderistinę“ gyvenimo įgūdžių programą, buvo tartasi su tėvais.

Tai atveria kelią genderistams į mokyklas. Jie veržiasi per langus ir duris.

„Tai atveria kelią genderistams į mokyklas. Jie veržiasi per langus ir duris“, – sakė P. Gražulis.

„Aš nežinau, kas tas oralinis seksas tokio amžiaus sulaukęs, o jūs vaikams apie tai aiškinsite. Jūs apie Dievą šnekėkite“, – teigė jis.

G. Jakštas sakė, kad programoje yra kalbama apie šeimą, nėra minimas joks genderizmas. 

Primename, kad nuo šių mokslo metų mokyklose įdiegta gyvenimo įgūdžių pamoka 5 ir 7 klasėse dėstoma po vieną pamoką per savaitę, o 9 klasėje – po vieną pamoką kas dvi savaites. Palaipsniui nuo 1 iki 10 klasės šiam dalykui bus skiriama po vieną savaitinę pamoką.

Gyvenimo įgūdžių bendroji programa integruoja daug temų: socialinį ir emocinį ugdymą, sveikatos ugdymą, psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją, patyčių ir smurto prevenciją, žmogaus saugą, saugų eismą, pirmąją pagalbą, lytiškumo ugdymą, psichinės sveikatos stiprinimą, lyčių lygybę, pagarbių santykių kūrimą, žmogaus teises ir kitas.

Programą kritikuoja dalis politikų, tėvų organizacijų, kaltindami Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją, kad per pamokas bus skleidžiama LGBTIQ propaganda, vaikai bus mokomi apie kontracepciją, o ne susilaikymą nuo lytinių santykių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga savo ruožtu inicijavo peticiją, kuria ragina stabdyti šią programą.

Ministerija teigia, kad apie gyvenimo įgūdžių programą viešoje erdvėje skelbiama klaidinanti informacija, o pedagogai šioms pamokoms yra pasirengę bei dar galės tobulintis.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

Paprastas lietuvis

Neseniai žovo perspektyvus ir jaunas Lietuvos futbolininkas. Važiavo Vilniuje naktį dviračiu, be šalmo, be žibintų be atšvaitų, rikiavosi sukti į kairę, trenkėsi į automobilį ir žuvo. Gyvenimo įgūdžių programa galėjo jį apsaugoti. Ta pati programa ir Petrą būtų apsaugojusi nuo neoralinių ir nemoralių lytinių santykių ir nesantuokinių vaikų.

Už Petrą, už Lietuvą

Mūsų Pteras tikras lietuvis. Toks vidutinis, standartinis, paprastas. Tautos atstovas. Daugių tokių mūsų seime ir Lietuva suklestės.

Mokinys

Nieko neparašyta apie oralinį seksą gyvenimo įgūdžių programoje. Negerai, Petrai. Kovok. Gal įtrauks. Vaikai išmoks ir patį pamokys.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS