P. Gražulis: Kalėdas pavogs ne Grinčas, o Europos Komisija | Diena.lt

P. GRAŽULIS: KALĖDAS PAVOGS NE GRINČAS, O EUROPOS KOMISIJA

Seimo narį Petrą Gražulį papiktino Europos Komisijos (EK) rekomendacijos nevartoti žodžio „Kalėdos“.

„Prisiminiau filmuką apie tai, kaip Grinčas pavogė Kalėdas. Pasirodo, Kalėdas pavogė ne Grinčas, o Europos Komisija. Šiandien tai tik tai rekomendacija,  o kitais metais nebus galima puošti eglutės“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime piktinosi P. Gražulis.

Jis priminė, kad atėjus rusų okupantui buvo uždraustas Kalėdų senelis, kuris buvo pervadintas Seneliu šalčiu.

„Nebus galima vartoti žodžių „vyras“ ir „moteris“, „tėvas“ ir „mama“, bus tiktai „ono“. Kur einame?“, – piktinosi emocijų neslėpęs parlamentaras, pridūręs, kad net košmariškame sapne tokių dalykų negalima būtų susapnuoti.

Prisiminiau filmuką apie tai, kaip Grinčas pavogė Kalėdas. Pasirodo, Kalėdas pavogė ne Grinčas, o Europos Komisija. Šiandien tai tik tai rekomendacija,  o kitais metais nebus galima puošti eglutės.

Beje, kalbėdamas spaudos konferencijoje jis pažadėjo nevartoti žodžių „ponai ir ponios“. „Esu labai nuolankus tarnas Europos Komisijos, aš vartosiu „gerbiami draugai“, kaip buvo kreipiamasi  sovietiniais laikais“,- ironizavo politikas.

Kaip pranešė žiniasklaida, EK parengė rekomendacijas vidaus naudojimui, kurių tikslas buvo skatinti nediskriminuojamą komunikaciją, riboti tiesioginių nuorodų į lytį, tautinę priklausomybę, rasę ir religiją vartojimą.

Pavyzdžiui, Europos institucijų darbuotojams buvo siūloma vadinti Kalėdų šventes „šventiniu laikotarpiu“, kadangi „žmonių religinės tradicijos ir kalendoriai yra skirtingi“. Be to, dokumente buvo rekomenduojama atsisakyti kreipinio „ponios ir ponai“ ir pakeisti jį kreipiniu „brangūs kolegos“.

Taip pat buvo pranešta, kad tai buvo tik rekomendacija, bet galiausiai dokumentas buvo atšauktas, jis bus tobulinamas.

Spaudos konferencijoje P. Gražulis piktinosi ne tik dėl EK rekomenduoto žodyno, bet ir dėl šiuo metu ypač suaktyvėjusio jo puolimo, kuris, parlamentaro įsitikinimu, susijęs su jo aktyvia politine veikla.

Nepaisant to, kad yra įsuktas į teismų karuselę, į pasiaiškinimus dėl esą greičio viršijimo,  dėl galimybių paso, politikas sakė, kad „niekada neišvers kailio“.

Spaudos konferencijoje P. Gražulis kritikavo dabartinę valdžią ir kvietė prisijungti prie jo vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų-tautininkų). „Kviečiu visus geros valios žmones ateiti ir jungtis prie mūsų partijos, stiprėkime.  Pabandykime demokratiniu būdu išvaduoti Lietuvą iš šitos motervyriausybės“, – ragino P. Gražulis.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

o gal

ponai, ponios ir poniai ! jei ponai negerai, tai gal “ ei, mulkiai!”

kaip tai?

Kalėdos diskriminuoja, o ramadanas- ne? chanuka- ne???

Ha

Draugs draugs kol murauks bet vistiek jis draugs. Draugai tarp musu yra tokie draugai.kurie mums visai nedraugai.draugai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS