P. Gražulis STT jam pateiktus įtarimus vadina absurdiškais, bylą – politine | Diena.lt

P. GRAŽULIS STT JAM PATEIKTUS ĮTARIMUS VADINA ABSURDIŠKAIS, BYLĄ – POLITINE

Seimo narys Petras Gražulis jam Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareikštus įtarimus piktnaudžiavimu vadina absurdiškais, o pačią bylą – politine.

„Aš visą šitą bylą ir procesą vertinu kaip politinę, tą esu pasakęs. Čia visi kaltinimai absurdiški (...) akivaizdi čia politinė byla“, – antradienį BNS sakė parlamentaras.

Jis teigė jam pateiktų įtarimų neskaitęs, tačiau tvirtino, kad juose nėra nieko naujo.

„Ai, aš tai ten neskaičiau net tų įtarimų, ten nieko naujo, ką prokuroras paskaitė, tas pats ir yra“, – teigė P. Gražulis.

Seimo narys taip pat sakė manantis, kad bus kviečiamas į STT duoti parodymų.

„Nu su STT, pasiėmiau tuos kaltinimus ir nežinau, paskui pakvies kada ir gal prašys duoti parodymus. Bet ką, kokius parodymus jiems duoti, jei jie nemato (...) jiems nesvarbūs bet kokie argumentai ir faktai, tai ką su jais kalbėti“, – kalbėjo P. Gražulis.

„Su STT kalbėti tas pats, kas su pliku peštis“, – pridūrė jis.

Su STT kalbėti tas pats, kas su pliku peštis.

STT antradienį pranešė, kad teisinę neliečiamybę praradusiam P. Gražuliui buvo pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Tarnybos teigimu, pakanka duomenų manyti, kad jis nuo 2015 metų gegužės iki 2017 metų vasario iš šaldytus maisto produktus gaminančios įmonės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą, neteisėtai veikdamas šios bendrovės interesais ir siekdamas, kad bendrovei dėl jos produktuose rastų listerijos bakterijų nebūtų uždrausta eksportuoti produkciją į Rusiją.

„Manoma, kad tokiais savo veiksmais Seimo narys sistemingai, ilgą laiką naudojosi savo, kaip aukščiausios valdžios atstovo, statusu ir įtaka, menkino užimamų pareigų prestižą, Lietuvos Respublikos Seimo bei Seimo nario autoritetą, pažeidė Konstitucijoje įtvirtintus principus ir sulaužė Seimo nario priesaiką – dėl to valstybė patyrė didelę neturtinę žalą“, – teigiama STT pranešime.

Prokurorai anksčiau teigė, kad padėdamas įmonei „Judex“ politikas ne kartą skambino Lietuvos ir Rusijos pareigūnams, dėl „Judex“ problemų buvo nuvykęs į Rusijos Karaliaučiaus sritį, kad paveiktų Rusijos pareigūnus, ragino verslininkus duoti kyšius, prašė pažeisti galiojančias tvarkas.

Teisinę P. Gražulio neliečiamybę Seimas panaikino gruodžio viduryje, po generalinio prokuroro Evaldo Pašilio kreipimosi.

Seimas anksčiau du kartus nedavė sutikimo traukti P. Gražulio atsakomybėn dėl jo veiksmų per seksualinių mažumų eitynes, taip pat dėl piketo prie prokuroro namų, vieną kartą – šioje „Judex“ byloje.

Prokurorai dar 2016 metais siekė P. Gražulį apklausti kaip specialųjį liudytoją, bet jis atsisakė duoti parodymus.

Ikiteisminį tyrimą byloje atlieka STT Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad už piktnaudžiavimą asmuo gali būti baudžiamas bauda ar laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

PUPUSODZIS

Manau , kad Petruliui , neprošal ir cypėn pabuvoc .P

prasidejo

absurdo spektaklis atejo i valdzia tie kuriems Grazulis kaip kaulas gerkleje todel vel traukia naftalininius kaltinimus kurie neturi jokio pagrindo kelti baudziamaja byla tai grynai politinis susidorojimas

Ar toks svarbus?

Jis save laiko labai svarbiu asmeniu,jei sako ,kad byla politinė. tai kame jo svarba?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS