Kiek „politinių gyvybių“ turi P. Gražulis? | Diena.lt

KIEK „POLITINIŲ GYVYBIŲ“ TURI P. GRAŽULIS?

Buvusio Seimo nario ir būsimo europarlamentaro Petro Gražulio byla dėl LGBT žmonių niekinimo užsitęs. P. Gražulis tuoj vėl įgys naują teisinį imunitetą – dabar jau Briuselio. Teismas pavedė prokurorei kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK). O prie teismo salės su nukentėjusiaisiais vėl įvyko P. Gražulio akistata pakeltu tonu.

Teisti reikia visus tuos, kurie nuo mažų dienų aiškina, kad santykiai tarp vyro ir vyro yra normalūs. Juos reikia teisti“, – tikino kaltinamasis, išrinktasis europarlamentaras P. Gražulis.

„Petrai, Dievas nieko neteisia, čia jūs nusprendėte vaidinti Dievą ir teisti kažką“, – sakė nukentėjusysis Mantas Meškerys.

Teisme vyko antras raundas.

Pirmas vyko Seime. P. Gražulis tikino, kad kai plūdo homoseksualus, citavo Šventąjį Raštą.

Byla už LGBT žmonių niekinimą jau ėjo į pabaigą. Antradienį buvo planuotos baigiamosios kalbos, prokurorė galėjo pasiūlyti bausmę, bet nepasiūlė, nes P. Gražulį išrinko į Europos parlamentą.

„Teismas padarė pertrauką, įpareigodamas mane kreiptis į VRK dėl leidimo patraukti kandidatą P. Gražulį į baudžiamąją atsakomybę“, – sakė prokurorė Jurgita Jasiūnienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Tikimasi šį klausimą išspręsti per savaitę. Bet po to prasidės kiti klausimai.

P. Gražulis kol kas dar tik išrinktasis EP narys. Bet kai toks taps oficialiai, jam teisti reikės jau viso EP pritarimo.

P. Gražulis taps neliečiamas, kai tik naujasis parlamentas susirinks pirmą kartą.

„Pagal dabartinius planus tai įvyks liepos 16 d., jei nebus pakeistos datos. Ir tik tada EP nariai tampa tikraisiais nariais ir įgyja imunitetą“, – aiškino EP biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė.

Vadinasi, iki P. Gražulio neliečiamybės liko kiek daugiau nei mėnuo. Ar teismas iki tol spės jį nuteisti – neaišku.

Bet jeigu ir spės, P. Gražulis turi planą B.

 Tegul sužino apie Lietuvą visa Europa, kokia ji demokratiška, kad už Švento Rašto citavimą teisiamas esi.

„Jis neįsigalioja, kai apskundi aukštesnės instancijos teismui. O ten turėsiu gal mėnesį laiko apskųsti. Ir tada imunitetas galios“, – kalbėjo P. Gražulis.

P. Gražulis, paklaustas, kiek turi „gyvybių“, atsakė: „Matai, kai Dievas su tavim, tai velnias yra niekas“.

Lietuvos prokurorai turės kreiptis į EP dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Tikrai trunka ne mėnesį ir ne du. Gali trukti kelis mėnesius“, – sakė D. Jakaitė.

Prašymą svarstys teisės reikalų komitetas, po to, ar atimti neliečiamybę, turės balsuoti visas parlamentas.

„Bus labai įdomu. Tegul sužino apie Lietuvą visa Europa, kokia ji demokratiška, kad už Švento Rašto citavimą teisiamas esi. Sovietmečiu net nebuvau teisiamas. Labai gerai, labai laukiu tos dienos“, – tikino P. Gražulis.

„Neapykantos nusikaltimai vertinami labai rimtai būtent šioje institucijoje. Kaip būtų balsuojama Lietuvoje, galima dar spėlioti, o aš linkęs manyti, kad EP šiam klausimui yra griežtesni“, – prognozavo nukentėjusiųjų advokatas Aivaras Žilvinskas.

P. Gražulio išrinkimą į EP politologai vadino staigmena ir fenomenu, o P. Gražulis – stebuklu ir Dievo egzistavimo įrodymu.

„Yra rezultatas to, kad dauguma jaunų žmonių turbūt nebalsuoja ir leidžia nubalsuoti trečdaliui Lietuvos ir nuspręsti“, – kalbėjo nukentėjusysis Mantas Meškerys.

Nukentėjusiaisiais jo byloje pripažinti penki asmenys.

Už žmogaus niekinimą dėl seksualinės orientacijos gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Durniai

Aš matau , kad taip ramiai tas reikalas nesibaigs...Žmonės netylės...Nusikaltėlių klanas...

Tiek,kiek durnių

ant Lietuvos.

Močiutė

Kai matau, kad, po balsavimo, kokie yra išrenkami, gaila Lietuvos....atrodo, kad jų protelius formuoja kai kurios šou TV laidos....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS