P. Saudargas: opozicijos boikotas Seime dėl A. Bilotaitės – audra stiklinėje | Diena.lt

P. SAUDARGAS: OPOZICIJOS BOIKOTAS SEIME DĖL A. BILOTAITĖS – AUDRA STIKLINĖJE

  • 1

Opozicijos protestas antradienį boikotuojant parlamento darbą dėl vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės yra „audra stiklinėje“, dalis jos taip pat palaikė Konstitucijai prieštaraujančius sprendimus dėl migrantų, sako Seimo ir konservatorių vicepirmininkas Paulius Saudargas.

„Čia aš apskritai pavadinčiau tiesiog audra stiklinėje. Na taip, Konstitucinis Teismas išaiškino, na gerai, bet tuo metu, kai priiminėjome tą sprendimą, buvo labai didelė balsų dauguma, nes migrantų krizę reikėjo spręsti čia ir dabar, nes per sieną plūdo kiekvieną parą šimtai migrantų (...). Seimas tai palaikė, ir opozicija palaikė tuos sprendimus, gal vienas kitas kvestionavo, bet iš esmės politinis palaikymas buvo“, – Žinių radijui trečiadienį sakė P. Saudargas.

Opozicinės frakcijos, reikšdamos nepasitenkinimą, jog A. Bilotaitė neranda laiko susitikimams ir atsakymams į klausimus po Konstitucinio Teismo išaiškinimo dėl kai kurių ribojimų migrantams prieštaravimo Konstitucijai, antradienį dalyvavo tik balsuojant dėl kai kurių projektų. Tuo metu dalis sprendimų strigo trūkstant kvorumo – 71 parlamentaro.

Čia aš apskritai pavadinčiau tiesiog audra stiklinėje. Na taip, Konstitucinis Teismas išaiškino, na gerai, bet tuo metu, kai priiminėjome tą sprendimą, buvo labai didelė balsų dauguma.

Konstitucinis Teismas konstatavo, jog visų migrantų apgyvendinimas pusmečiui užsieniečių registravimo centruose be individualaus jų įvertinimo prieštarauja pagrindiniam šalies teisės aktui.

P. Saudargas pabrėžė, kad Seimas priėmė ir daugiau nepopuliarių sprendimų kovojant su migrantų krize, dėl kurios sukėlimo Lietuva kaltina Minską – įteisino apgręžimo politiką, pastatė fizinį barjerą pasienyje.

Pasak Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovo, A. Bilotaitė ėmėsi burti darbo grupę keisti Konstitucijai prieštaraujančias įstatymo Dėl užsieniečių teisinės padėties nuostatas, taip pat imtasi sprendimų, jog keliolikai migrantų, kuriems iki šiol buvo taikomi suvaržymai, jie nebegaliotų.

„Klausimas iš esmės išspręstas. Tai ko čia dar paklausti norėtų opozicija – man tikrai keista“, – sakė politikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pasirodo,opozicijos šnorcheliai

gailisi ,kad Lietuva nebuvo užtvindyta putininiais valkatom ir diversantais.Paskutiniai šūdžiai,kišantys pagalius vien dėl to,kad tiesiog reikia loti prieš konservatorių sprendimus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS