Paaiškėjo, kada D. Grybauskaitė skaitys paskutinį metinį pranešimą | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KADA D. GRYBAUSKAITĖ SKAITYS PASKUTINĮ METINĮ PRANEŠIMĄ

Kadenciją baigianti prezidentė Dalia Grybauskaitė dešimtąjį metinį pranešimą Seime skaitys birželio pirmojoje pusėje.

Padėtį šalyje šalies vadovė paskutinį kartą apžvelgs birželio 11 dieną, BNS sakė jos atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Konstitucija prezidentui numato pareigą parlamente perskaityti metinį pranešimą apie padėtį Lietuvoje, vidaus ir užsienio politiką.

Pernykščiame pranešime prezidentė parėmė politines partijas kaip „patikimiausią demokratinio valstybės vystymosi garantą“, kritikavo Seimo sprendimus gausiai kurti parlamentines komisijas ir ragino parlamentą rūpintis kitais klausimais.

Šalies vadovė 2018-aisiais taip pat reiškė paramą Europos Sąjungos (ES) integracijai, gyrė teisėsaugą ir pilietinius aktyvistus ir daugiau nei įprastai dėmesio skyrė žemės ūkiui.

D. Grybauskaitė prezidente buvo išrinkta 2009 metų gegužę, o 2014 metų birželį perrinkta antrai penkerių metų kadencijai.

Prezidento pareigas nuo liepos pradės eiti praėjusią savaitę išrinktas ekonomistas Gitanas Nausėda.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kauno beretei

pamėgink suprasti kad ta tavo prezidentė į ofšorus padedama Šimonkės /krizės metu/nusiplovė tiek kad..Taigi įtempk vienintelį smegeunės vingį ir nepezėk čia nesamoniu

NA NA

tegu gybauskaitė skaito savo paskutinį pranešimą ,landsberginių gaujai ,kam tarnavo, tam tegu ir atsiskaito ,------------jos makaronų kabinimą ,apie kovą su oligarchais, bandė tęsti šimonytė grybauskaitės klonas ,bet tauta įvertino grybauskiės ir šimonytės bendrus darbus ir pasakė NE landsberginių tarnautojoms ,šimonytei ir grybauskaitei ,ir taip yra aišku ,ką ji perskaitys ,net filmukai yra susukti ,,sėkmės kabinti makaronus ,,,

Kaunas

Saunuolr Grybauskaite,Jus galite dergti kiek norite ,bet ji geriausia Prezidente is buvusiu.Ji neprichvatizavo nei viesbucio nei imones,nei ezero .Sekmes jai tolimesniame gyvenime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS