Palangos merui Š. Vaitkui – pagalbos šauksmas iš Baltarusijos | Diena.lt

PALANGOS MERUI Š. VAITKUI – PAGALBOS ŠAUKSMAS IŠ BALTARUSIJOS

  • 36

Palangos meras Šarūnas Vaitkus sulaukė Baltarusijoje gyvenančio bičiulio prašymo padaryti viską, kad Lietuva kuo greičiu reaguotų į įvykius Baltarusijoje. Meras pasidalino vaizdo įrašu, kuriame moteris pasakoja, ką patyrė sulaikymo metu.

„Ką tik paskambino draugas iš Minsko, atsiuntė šį video ir paprašė pagalbos. Paprašė paskambinti visiems mūsų Seimo nariams ir paprašyti jų greitos reakcijos. Esame ES nariai, bet mūsų visų veiksmai yra lėti. Žmonės vos už 200 km nuo Vilniaus išgyvena Stalino laikus, o gal dar ir baisiau.

Pasidalinkite visi kas galite šiuo video“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Palangos meras.

Vaizdo įraše kalba iš sulaikymo paleista baltarusė. Ji pasakoja, kokius baisumus patyrė.

 

 

„Net nežinau, kiek ten mūsų buvo. Stovėjome nusisukę į sienas, rankas turėjome laikyti už nugaros. Mus laikė kaip šunis. Tačiau sulaikymo vietoje dar nebuvo taip baisu, baisiau buvo sulaikymo metu. Dešimt OMON vyrų mane mušė lazdomis, įžeidinėjo, grasino mirtimi, numovė kelnės. Sakė, kad mane visi išprievartaus ir taip išniekins, kad net mama nepažins. Sakė, kad visi prieš Lukašenką esantys žmonės yra buki. Mane vadino gyvuliu ir elgėsi kaip su gyvuliu. Sakė, kad aš teroristė ir mane įkalina dešimčiai metų“, – sakė moteris.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Kardas

Три облика Василисы

Rokas

patycios tokios pat kaip Lietuvos teismuose, antzmogiai teisejai tyciojasi iš tiesos ieškanciu zmoniu, po komentaru policijos tyrejai verziasi i buta tyciojasi .

O

kazkaip ji neatrodo kad butu musdama ,pzd no comment!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS