Paminėtos prezidento A. M. Brazausko 85-osios gimimo metinės | Diena.lt

PAMINĖTOS PREZIDENTO A. M. BRAZAUSKO 85-OSIOS GIMIMO METINĖS

  • 3

Rugsėjo 20-ąją Vyriausybės rūmuose buvo paminėtos prezidento Algirdo Mykolo Brazausko 85-osios gimimo metinės.

Anot premjero, A. M. Brazauskas buvo tautos lyderis, strateginio mąstymo vadovas, kuris nuosekliai ir užtikrintai vykdydamas savo pareigas stengėsi įtvirtinti Lietuvos laisvę ir vesti valstybę klestėjimo keliu, rašoma pranešime žiniasklaidai. 

„Algirdas Mykolas Brazauskas buvo valstybės stabilumo garantas, vienybės ir tvirtybės simbolis, suvaidinęs lemiamą vaidmenį  lūžiniu Lietuvos istorijos momentu. Jis esmingai paveikė Lietuvos valstybingumo atkūrimą, valstybės gyvenimo organizavimą, demokratijos pamatų kūrimą ir  tarptautinį Lietuvos pripažinimą“, – teigė S. Skvernelis.

Renginyje taip pat dalyvavo A. M. Brazausko artimieji: dukros Laima Mertinienė, Audronė Usonienė bei žentas Algirdas Usonis.

„Jis mums visada pabrėždavo, kad labai myli Lietuvą ir nori padaryti, kad jos žmonėms ir valstybei būtų lengviau“, – prisiminimais dalijosi dukra Aė. Usonienė ir palinkėjo visiems dirbti Lietuvai, kad nuveiktus darbus prisimintų ateities kartos.

Rugsėjo 20–22 dienomis vyriausybės rūmuose bus eksponuojama fotoparoda, skirta A. M. Brazausko 85-osios gimimo metinėms.

A. M. Brazauskas buvo pirmasis nepriklausomybę atkūrusios Lietuvos prezidentas, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras, Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas, XII ir XIII vyriausybių vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Saulius

Jusu laisve tai vienadiene plaštake,tai koloboranto viso gyvenimo palikimas mums.

VYTAUTAS

AMŽINA ATILSI PREZIDENTE.TAI BUVO VIENAS IŠ GERIAUSIŲ PREZIDENTŲ.JO PROTAS DIRBO LIETUVAI.Dabar visu šizofreniška politika,RUSAI PUOLA IR LIETUVA prasigėrusi tauta.KITŲ PROBLEMŲ NELIKO.

Palykite

Palykite ata..ramybeje.Jis jau isejes anapilin ir palykite jo siela ramybeje ir Dievulio teismui.Kur tai matyta mirusiu gimtadienius svesti.Tai nenormalu..ponai premjerai ir kiti tai gal eisite I restorana atsvesti..Liudna.Ziurekite gyvu zmoniy gyvenimus,kelkite algas ,pensijas.kad zmogus turetu is jo gyventi,o ne mirusius garbinti.Nesusipratymas gimtadienius mirusiu svesti..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS