Parlamentarai kelionėms išleido daugiau nei pusę metams numatytos sumos – 193 tūkst. eurų | Diena.lt

PARLAMENTARAI KELIONĖMS IŠLEIDO DAUGIAU NEI PUSĘ METAMS NUMATYTOS SUMOS – 193 TŪKST. EURŲ

  • 2

Seimo nariai kelionėms jau išleido daugiau nei pusę metams numatytos sumos – 193 tūkst. eurų, antradienį skelbia naujienų portalas „15min“.

Seimo narių ir juos lydinčių parlamento kanceliarijos darbuotojų komandiruotėms 2022 metams yra numatyta 300 tūkst. eurų.

Kaip portalui nurodė Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vyriausioji specialistė Eglė Trembo, tarp daugiausia lėšų komandiruotėms į užsienį išleidusių parlamentarų – Arminas Lydeka, Laima Andrikienė, Laurynas Kasčiūnas, Emanuelis Zingeris, Lukas Savickas.

Brangiausiai nuo metų pradžios atsiėjo grupės parlamentarų – Seimo vicepirmininko Jono Jaručio, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko L.Kasčiūno, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkės Laimos Liucijos Andrikienės ir Giedriaus Surplio – komandiruotė į JAV sausio 31 – vasario 5 dienomis. Jos išlaidos siekė 18 tūkst. 638 eurus.

Už tarptautinius ryšius Seimo valdyboje atsakingas Vytautas Mitalas sako, kad iki metų pabaigos komandiruotėms numatytų lėšų tikriausiai nepakaks. Tam papildomai gali prireikti dar 150 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pranys

Smagumėlis, tai ir veržiasi į ta seimą kad per kadenciją galėtų pasaulį pamatyti, Pasireklamuot, pasirodyt kas esą. Toks Zingeris , ką nekeliaudamas nuveiktų.

nu tu mata

koks geras gyvenimėlis, tarnystė Llietuvai, velniop, gastroliujam! Taškom pinigus į kairę, į dešinę ir sau į kišenę. Nebaudžiamumas garantuotas. O jūs vargetos tik aukokit, tik remkit, tik stipkit!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS