Parlamentarai nepritarė siūlymui įteisinti nuotolinius Seimo posėdžius | Diena.lt

PARLAMENTARAI NEPRITARĖ SIŪLYMUI ĮTEISINTI NUOTOLINIUS SEIMO POSĖDŽIUS

Seimo statuto pataisos dėl nuotolinių parlamento posėdžių nesurinko reikiamo balsų skaičiaus Seime.

Antradienį balsuojant dėl Seimo statuto straipsnio pakeitimų, už vieną iš jų balsavo 70, o už kitą – 58 Seimo nariai, tuo metu Statutui pakeisti reikia, kad už pataisą balsuotų ne mažiau kaip pusė,  t. y. 71  parlamentaras.

Už pataisas balsavo jas inicijavę valdantieji, taip pat dalis Darbo partijos frakcijos atstovų, tačiau be 11 izoliacijoje esančių Liberalų sąjūdžio frakcijos narių balsų neužteko.

Seimo pirmasis vicepirmininkas Jurgis Razma konstatavo, kad pataisos nepriimtos ir „iniciatoriai turės galvoti, kaip elgtis toliau“.

Pataisomis siūlyta nustatyti, kad paskelbus ekstremaliąją situaciją, kai kyla pavojus žmonių sveikatai ar gyvybei, Seimo valdybos sprendimu Seimo posėdis galėtų būti organizuojamas nuotoliniu būdu elektroninių ryšių priemonėmis, užtikrinant Seimo nario tapatybės nustatymą.

Pataisas kritikavo opozicijoje esantys „valstiečiai“, kurie siūlė nesvarstyti projektų skubos tvarka ir sudaryti darbo grupę pataisoms parengti.

„Valstiečiai“ teigė, kad pirminio Seimo statuto projekto nuostatos būtų sudariusios galimybę valdantiesiems piktnaudžiauti savo galiomis, nes daug sprendimų patikėta pirmininkaujančiam be diskusijų.

Seime dėl koronaviruso atšaukti dviejų dienų posėdžiai – po antradienį įvykusio vakarinio posėdžio padaryta pertrauka iki gruodžio 3 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

KOL SIAUS KORONA , PARLAMENTĄ IŠLEISTI NEMOKAMŲ ATOSTOGŲ , TAI PAILSĖTŲ L I E T U V A .

Niekas ten nesirgs

Antai kaip kruopščiai kosmonautai su puškom viską nugarina - nei vienas virusas neišgyvens. Čia jums ne privačiu verslininku tvarka kuomet vietose net dezskysčio nelabai yra

SUSIJUSIOS NAUJIENOS