Parlamentarę įkvėpė piligriminis kelias | Diena.lt

PARLAMENTARĘ ĮKVĖPĖ PILIGRIMINIS KELIAS

Klaipėdoje ketvirtadienį apsilankiusi europarlamentarė Laima Andrikienė užsuko ir į mero svetainę, kur susitiko su jį pavaduojančia Judita Simonavičiūte. Vizito metu aptartos miesto problemos, politikė L.Andrikienė taip pat pasidalijo įspūdžiais iš piligriminės kelionės.

Kol Europos Parlamente nevyksta posėdžiai, L.Andrikienė dirba Lietuvoje. Ta proga politikė lankėsi uostamiestyje, kur pirmiausia susitiko su J.Simonavičiūte, aptarė verslo ir turizmo plėtros galimybes Klaipėdoje.

Po pasimatymo su vicemere L.Andrikienė išskubėjo į susitikimą su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais, lankėsi Klaipėdos uoste. Taip pat skaitė paskaitą Trečiojo amžiaus universiteto klausytojams "Šv. Jokūbo kelias – Lietuvos kelias", o su TS-LKD Klaipėdos skyriaus nariais aptarė praėjusių rinkimų rezultatus.

Europarlamentarė neslėpė susidomėjimo uosto reikalais.

"Jau seniai norėjau atvažiuoti į Klaipėdą visai darbo dienai. Man labai įdomu, kaip atrodo Klaipėdos uostas, kokie jo plėtros planai, ateities perspektyvos ir kaip į tai žiūri miesto savivaldybė", – teigė pašnekovė.

Ji taip pat prisiminė, kad birželio 3-iąją Portugalijoje vykusioje Generalinėje Asamblėjoje, kur šaliai atstovavo L.Andrikienė, Lietuva buvo priimta į Europos Šv. Jokūbo kelio federaciją ir tapo visateise jos nare.

"Viena Šv. Jokūbo kelio atšakų driekiasi per Klaipėdą, turite Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčią ir brolius pranciškonus, kurie čia aktyvūs ir save mato tame kelyje", – pastebėjo pašnekovė.

Vasarą europarlamentarė su kolegomis pati išsiruošė į šį piligriminį kelią. Nors rinkosi nedidelį atstumą, tačiau daugiau nei 30 laipsnių karštis apsunkino kelionę.

"Per radiją pranešė, kad žmonėms geriau likti pavėsyje, nes yra pavojinga. Bet mes ėjome. Tai buvo geras patyrimas. Man norėtųsi, kad užsienio turistai matytų Lietuvą ne tik kaip gražių merginų šalį, patrauklią organizuoti bernvakarius, bet ir kaip senos kultūros bei turtingos istorijos valstybę, kur gyvena svetingi žmonės. O Šv. Jokūbo kelias akcentuoja bendras krikščioniškas Europos tautų šaknis ir bendrą mūsų palikimą", – šyptelėjo L.Andrikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Bumas

Siaubbas kazkoks.

Sveikinimai!

Labai gražu, kad euraparlamentarei, politikei tokie artimi dvasiniai dalykai, tiek nuveikta plėtojant Šv. Jokūbo piligrimų kelią ir Lietuvoje.

>>>tuštybių mugė

Nepavydėkite. Niekas nedraudzia ir Jums siekti EP nario mandato, bet matyt ne Jūsų gebėjimams. Kad būti išrinktam reikia proto, išminties, darbštumo, patirties, atsidavusio darbo. Be jokių abejonių Jums iki L.Andrikienės labai toli.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS