Partijų koalicijoje A. Mazuronis matytų ir S. Skvernelį, ir R. Karbauskį | Diena.lt

PARTIJŲ KOALICIJOJE A. MAZURONIS MATYTŲ IR S. SKVERNELĮ, IR R. KARBAUSKĮ

Darbo partijai vadovaujantis ir prieš Seimo rinkimus kelių politinių jėgų koaliciją suburti užsimojęs Andrius Mazuronis tvirtina, kad bendradarbiauti galimybes mato net tik su „Laisve ir teisingumu“, tačiau ir Sauliaus Skvernelio „Vardan Lietuvos“ bei Ramūno Karbauskio „valstiečiais“.

Pasak jo, į 2024 m. Seimo rinkimus susibūrusios į koaliciją gali keliauti ne viena Lietuvoje egzistuojanti politinė partija. Išimtis, akcentuoja A. Mazuronis, tik Lietuvos regionų partija, su kuria kol kas kalbos neįmanoma surasti.

„Regionų partijos nėra, su Regionų partija būtų labai sudėtinga bendrauti, bent jau mūsų politinei jėgai (...)“, – antradienio vakarą LRT televizijai sakė A. Mazuronis.

„Darbiečio“ teigimu, pagrindinė priežastis, kodėl Regionų partija nėra matoma kaip viena iš koalicijos narių – Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

„Kadangi jų faktinė vadovė ponia Živilė Pinskuvienė yra išėjusi iš Darbo partijos su įvairiausiomis nuoskaudomis, tai administraciškai skirtinguose skyriuose būtų labai sudėtinga ieškoti kokių nors sąlyčio taškų“, – sakė jis.

Yra Žaliųjų partija, S. Skvernelio partija, nematyčiau trikdžio ar kažko nesusišnekamo, jei ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga svarstytų galimybę formuoti kokį nors rinkiminį bloką.

„Bet turbūt reikėtų kalbėti ne apie tai – ne apie tai, su kuo nereikėtų jungtis, bet apie tai, kad iš tiesų yra būtinybė jungti centre esančias politines jėgas“, – pažymėjo A. Mazuronis.

Seimo narys nurodo, kad į koaliciją jungtis buvo siūloma visoms partijoms, kurios yra politinio spektro centre.

„Yra Žaliųjų partija, S. Skvernelio partija, nematyčiau trikdžio ar kažko nesusišnekamo, jei ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga svarstytų galimybę formuoti kokį nors rinkiminį bloką“, – tikino A. Mazuronis.

ELTA primena, kad opozicijai priklausanti Darbo partija apie svarstymus kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti suburtoje kelių politinių jėgų koalicijoje pranešė praėjusią savaitę, po trečiadienį vykusio partijos tarybos posėdžio.

Šeštadienį Panemunės pilyje posėdžiavusi „Laisvės ir teisingumas“ taip pat priėmė sprendimą prieš kitais metais vyksiančius rinkimus burtis į koaliciją su kitomis partijomis.

Rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras. Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 proc. balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

Šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

zigmas`

Štai jums Uspaskicho antrininkas perbėgęs per kelias partijas sujungs likučius komunistų kolūkiečių tai bus atviras kelias Lukašenkai Putinui įsiterpti į Europos sąjungą

Cha

Tu mazuroni gali tik su kansevatais jungtis, juk jie tave į seimo vicepirminykus įstatė. Net nežinau kodėl tave vadina "opoziciniu", tikrai ne dėl būsenos seime.

Rinkimai, tik rinkimai

Puiku, kad vienijasi. Nauda ir susikalbėjimas bus didesnis. Reikia dėl bendro tikslo išmokti susikalbėti, jei norime amžiams išmėžti konservatorių ir visų liberaliųjų arklides. Atminkim, kad Vilniuje dominuos tie patys valdantieji, tad kiti miestai, regionai būtinai turi būti vieningi,bne asmeninių ambicijų. Vilniaus biudžetininkai" primaitinti", sukišti į pelningas vietas, jie ir kels vieningai rankutes už dabartinius valdančiuosius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS