Partijų reitingai: konservatoriai ir „valstiečiai“ išlieka populiariausi | Diena.lt

PARTIJŲ REITINGAI: KONSERVATORIAI IR „VALSTIEČIAI“ IŠLIEKA POPULIARIAUSI

Opoziciniai konservatoriai ir valdantieji „valstiečiai“ vasarį išlieka populiariausi partijų reitinguose, rodo dienraščio „Lietuvos rytas“ šeštadienį skelbiama apklausa.

„Akivaizdu, kad tai yra lyderiai. Visų kitų partijų reitingai netgi mažėja“, – BNS sakė apklausą atlikusios bendrovės „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Apklausos duomenimis, už Tėvynės sąjungą – Lietuvos krikščionis demokratus vasarį balsuotų 18,9 proc. žmonių. Sausį juos palaikė 14,6 proc. respondentų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą remia 16,6 proc. respondentų, prieš mėnesį už juos balsuoti žadėjo 15,7 proc. apklaustųjų.

Kitų partijų reitingai yra kur kas mažesni.

Už Gintauto Palucko socialdemokratus balsuotų 4,9 proc. žmonių (6 proc. sausį), Darbo partiją palaikytų 4,8 proc. respondentų (5,2 proc. sausį), „Tvarką ir teisingumą“ remia 4,3 proc. apklaustųjų (5,3 proc. sausį).

Liberalų sąjūdžiui balsą žada 3,5 proc. respondentų (2,8 proc. sausį), Centro partijai – 2,4 proc. (2,8 proc. sausį), Gedimino Kirkilo „socialdarbiečiams“ – 2,2 proc. (2,6 proc. sausį), Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai – 2,1 proc. (2,2 proc. sausį).

26,4 proc. apklausos dalyvių nurodė nežinantys, už ką balsuotų, 9,7 proc. respondentų nurodė nebalsuosiantys, o į klausimą neatsakė 3,1 proc. apklaustųjų.

„Vilmorus“ vadovas teigė, kad tokie rezultatai rodo, jog be „valstiečių“ ir konservatorių „visos kitos partijos išgyvena ir organizacinę, ir ideologinę krizę“.

„Bus rinkimai, matyt, dalį partijų atsijos pats gyvenimas“, – sakė V. Gaidys.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą atliko vasario 8-17 dienomis. Apklausti 1025 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

kas mūsų laukia su tokiais tipais valdžioje?

gražių paveiksliukų galerija: liaudiesmenas.livejournal.com

to Tvartas

Sutinku. Konservatoriai ir jų tarnai, nugyvenę Kauną, kairiai, onos, vasios, orintos, garšvos ir pan., pasodino miestui milicijos komunistą ir dabar eina į rinkimus, kad tik, saugok Dieve, nereikėtų dirbti. Situacija labai prasta, išrinkti nėra ką, bet už tai yra ką nerinkti. Kodėl nepasinaudoti šia proga?

dėl

valstiečių nežinau, bet kad konservus žmonės pasirinktų, netikiu nors tu ką
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS