Paskelbė, kada ir kur bus laidojamas Seimo narys K. Glaveckas | Diena.lt

PASKELBĖ, KADA IR KUR BUS LAIDOJAMAS SEIMO NARYS K. GLAVECKAS

Kovo 11-osios Akto signataras, Seimo narys Kęstutis Glaveckas bus laidojamas sekmadienį sostinės Antakalnio kapinėse.

Urna su velionio palaikais bus pašarvota Vilniaus laidojimo rūmuose Olandų gatvėje, atsisveikinti bus galima šeštadienį nuo 12 val. iki 20 val. ir sekmadienį – nuo 10 val. iki 14 val., pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Urna išnešama sekmadienį 14 val., velionis bus palaidotas Antakalnio kapinėse.

Politikas, ekonomistas, vienas Lietuvos laisvosios rinkos instituto įkūrėjų K. Glaveckas mirė penktadienį ligoninėje Vilniuje. Balandžio 30-ąją jam būtų sukakę 72 metai.

1990 metais išrinktas į Aukščiausiąją Tarybą-Atkuriamąjį Seimą, vėliau politikas nuo 1996 metų be pertraukos buvo renkamas Seimo nariu, dirbo Biudžeto ir finansų komitete, daugiausiai ėjo komiteto pirmininko, pavaduotojo pareigas.

Karjerą pradėjęs kaip dėstytojas, ekonomikos mokslų daktaras yra vienas iš Lietuvos laisvosios rinkos instituto kūrėjų, 1992–1998 metais buvo šio instituto tarybos pirmininkas.

K. Glaveckas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi, Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

Yra paskelbęs daugiau kaip 300 mokslinių darbų rinkos ekonomikos klausimais Lietuvoje ir užsienyje, kelių knygų autorius.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

nevienareikšmis veikėjas

brazausko parankinis,po to pakeitęs krūva partijų pagal konjunktūrą

Kam

koks reikalas kur Glaveckas pašarvotas,kada mišios ir koks kunigas. Jei norit žinot jis buvo ir tikintis žmogus,daugybę metų vaikystėj patarnavo bažnyčioje(klapčiuku). Ir jo tėvas ypač buvo tikintis. Taip,kad nekeiksnokit mirusio žmogaus,kuris tikrai Lietuvai daug gero padarė. Joks išverstaskūris nebuvo. Tiesiog buvo tolerantiškas, nuovokus,nekonfliktiškas ir išlaikė su visais draugiškus,diplomatiškus sąntykius.

>>>KODĖL \\\\\.../////

Matyt velionio prašymu.---Tikri komunistai religinių apeigų nepripažysta,jie atejistai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS