Patarėja: kai tik V. Zelenskis pasako, kad reikia, G. Nausėda vyks į Ukrainą | Diena.lt

PATARĖJA: KAI TIK V. ZELENSKIS PASAKO, KAD REIKIA, G. NAUSĖDA VYKS Į UKRAINĄ

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda ketina vykti palaikomojo vizito į Kijevą, sako šalies vadovo vyriausioji patarėja užsienio politikai Asta Skaisgirytė. Ji neatskleidžia kada tai galėtų įvykti, motyvuodama saugumu.

„Prezidentas jau seniau yra pasakęs, kad palaiko nuolatinį ryšį su prezidentu Zelenskiu ir ketina tikrai važiuoti į Kijevą palaikyti prezidento Zelenskio. Kada konkrečiai – iš anksto neskelbiama. Bet tas vizitas bus“, – Žinių radijui antradienį sakė patarėja.

„Negalėčiau, saugumo sumetimais to nedarysime“, – pridūrė ji, paprašyta patikslinti galimą vizito laiką.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienio vakarą pasirašė įsakus dėl Ukrainos rytuose įsitvirtinusių prokremliškų separatistų nepriklausomybės pripažinimo bei rusų karių įvedimo į šias teritorijas.

Kai tik prezidentas Zelenskis pasako, kad reikia, mes važiuojame, toks yra sutarimas.

Jungtinės Valstijos ir kitos Vakarų sąjungininkės smerkia šį Kremliaus žingsnį kaip provakarietiškos Ukrainos teritorinio vientisumo pažeidimą ir pretekstą kariniam konfliktui.

Tuo metu Estijos prezidentas Alaras Karisas antradienį vyksta į Kijevą, kur susitiks su Ukrainos lyderiu Volodymyru Zelenskiu.

Prieš savaitę A. Skaisgirytė teigė, kad G. Nausėda svarstytų vykti į Ukrainą, jei jį pakviestų šalies prezidentas.

Paklausta, kieno iniciatyva dabartinis vizitas yra planuojamas, ji teigė, jog yra „sutarta, kad kai Ukrainoje bus labai blogai, mes atvažiuosime padėti, pagelbėti, būti šalia“.

„Kai tik prezidentas Zelenskis pasako, kad reikia, mes važiuojame, toks yra sutarimas“, – antradienį kalbėjo A. Skaisgirytė.

Įtampą prie Ukrainos sienų tvyro jau maždaug mėnesį. Maskva čia yra sutelkusi daugiau nei 150 tūkst. karių ir karinės technikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Nuomonė

Iškamša.....

...

Kvailiai, nieko nepasimokėte iš istorijos? Tėvynė yra ginama šautuvais, o ne pasitarimais, giliais susirūpinimais, ir sankcijomis. Ko vertas toks "prezidentas", kuris, įsiveržus svetimai kariuomenei, svarsto - tik svarsto - nutraukti su agresoriumi diplomatinius santykius. Su tokiais vadais karas jau pralaimėtas.

Jonas

Laukiam nauju mokesciu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS