Patarėjas: prezidentas laukia alternatyvių kandidatūrų į ambasadorius Lenkijoje | Diena.lt

PATARĖJAS: PREZIDENTAS LAUKIA ALTERNATYVIŲ KANDIDATŪRŲ Į AMBASADORIUS LENKIJOJE

Prezidentas Gitanas Nausėda neturi savo kandidato į ambasadoriaus Lenkijoje pareigas ir laukia naujų kandidatūrų iš Užsienio reikalų ministerijos (URM), sako valstybės vadovo patarėjas.

„Dėl Lenkijos ambasadoriaus. Suderinta kandidatūra nebuvo, Užsienio reikalų komitete, beje, vyriausioji patarėja užsienio politikos klausimais, grupės vadovė pasakė priežastis (kodėl kandidatas netiko – BNS), ir, manau, kad komiteto nariai girdėjo Seime, toliau yra prašymas pateikti alternatyvų kandidatą ir to laukiama“, – sekmadienį „Lietuvos ryto“ televizijai sakė prezidento patarėjas, Komunikacijos grupės vadovas Frederikas Jansonas.

„Mes norėtume pamatyti alternatyvias kandidatūras“, – kartojo jis.

F. Jansono teigimu, G. Nausėda savo kandidato į minėtas pareigas neturi.

„Ne, savo kandidato prezidentas neturi“, – sakė patarėjas.

„Akivaizdu, kad toliau vyks konsultacijos tarp Užsienio reikalų ministerijos ir Prezidentūros, ir ambasadorius bus paskirtas“, – pridūrė jis.

Lietuva ambasadoriaus Lenkijoje neturi nuo praėjusių metų rugsėjo pradžios, kai baigęs kadenciją iš pareigų buvo atšauktas Eduardas Borisovas. Ambasadai šiuo metu vadovauja įgaliotoji ministrė Audronė Markevičienė.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis žurnalistams sakė kandidatūrą pateikęs dar 2022 metų rudenį, tačiau G. Nausėdai ji esą netikusi.

URM atstovai žurnalistams teigė laukiantys argumentų, kodėl kandidatas netinka.

Ambasadorius Vyriausybės teikimu skiria prezidentas, pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Buduliams

Ilgas ir bjaurus komunistas laukia kol pasiūlys jo draugelius.Nesulauks

Idiotiškos

Gitanoido ambicijos,kad visur ir viską jis nori valdyti,skirti,,bausti.Nieko nepadarys į,kad mankurtai ir beraščiai išsirinko tokį durnelį,su jo "valstybės gerovę",o kremliniai komentatoriai,tiesiog koja kojon žengia maskveno huilo naudai, nieķšų pilna visur.

Ar iš medžio iškrito?

Ambasadoriaus vieta perkama. Kas turi kuo susimokėti kyšio pavidalu, gauna vietą atitinkamai pagal duotą kyšio sumą.Svejonių vietos yra ramios ir klestinčios valstybės. Kas nesusimoka ar sumoka mažai to kyšio, būna, kad paskiriamas ten, kur neišaiškintom aplinkybėm atsiduria lavonmaišyje. Taip yra. Ir tik naivuoliai politikuoja ta tema. Duoti reikia kažkam URMe. Kam esamu metu susimokėt reikia, nežinau. Bet naujai paskiriami ambasadoriai tikrai žino. Jų klauskit. Su melo detektoriumi. Nes jie juk nepasidarys, kiek ir kam kokiomis aplinkybėmis susimokėjo už geresnę vietą. Tas pats kitose ministerijose. Norintieji patekti susimoka nustatytą mokestį, dažniausia tai būna trys atlyginimai į vokelį. Tokia tradicija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS