Patvirtinus kaimynų pažeidimus plėtojant Astravo AE, Lietuva galės stipriau reikšti savo poziciją | Diena.lt

PATVIRTINUS KAIMYNŲ PAŽEIDIMUS PLĖTOJANT ASTRAVO AE, LIETUVA GALĖS STIPRIAU REIKŠTI SAVO POZICIJĄ

  • 8

Penktadienį Espo konvencijos šalys dar kartą vieningai patvirtino Baltarusijos pažeidimus plėtojant Astravo AE projektą ir įpareigojo Baltarusiją ateityje tinkamai taikyti šią konvenciją.

Tarptautinės bendruomenės patvirtinimas, kad Baltarusija pažeidė Espo konvenciją, yra svarbus Lietuvai ir prisidės prie Lietuvos pozicijos dėl nesaugios Astravo AE stiprinimo, sakoma Užsienio reikalų ministerijos (URM) pranešime.

Lietuva organizavo gruodžio 8–11 dienomis vykusį Jungtinių Tautų konvencijos dėl poveikio aplinkai vertinimo tarpvalstybiniame kontekste (Espo konvencija) ir šios Konvencijos strateginio aplinkos vertinimo protokolo šalių susitikimą.

Nuotoliniu būdu vykusiame šalių susitikime buvo pažymėtas šios konvencijos trisdešimtmetis. Taip pat patvirtinti svarbūs sprendimai dėl konvencijos taikomumo branduolinių jėgainių veikimo laiko pratęsimui gairių bei šio tarptautinio susitarimo ilgalaikės strategijos iki 2030 metų ir priemonių plano patvirtinimo.

Šiuo metu Espo konvencija jungia 45 šalis – 44 valstybes ir Europos Sąjungą.

Sėkmingai pasibaigęs Espo konvencijos šalių susitikimas yra Lietuvos tarptautinio bendradarbiavimo su Espo konvencijos sekretoriatu, Europos Komisija, Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujančia Vokietija, taip pat Suomija bei kitomis šalimis rezultatas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Baikit

juokint svietą ir geriau tarkitės dėl pigesnės elektros kainos

O

Ka apie visa šita reikala galvoja TATENA?

Bulbasui

Nieko ta belarusija lietuviams neparodys... Ir nereikia cia musu gasdinti. Cha cha cha.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS