Penktadienį planuojama pasirašyti koalicinė sutartis kitą savaitę gali ir nutrūkti | Diena.lt

PENKTADIENĮ PLANUOJAMA PASIRAŠYTI KOALICINĖ SUTARTIS KITĄ SAVAITĘ GALI IR NUTRŪKTI

Penktadienį valdančiąją koaliciją formuojančios partijos ketina pasirašyti koalicijos sudarymo sutartį, o kitą antradienį planuojama balsuoti Seime dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.

Jeigu V. Pranckietis išliktų pareigose, sutartis dėl valdančiosios koalicijos sudarymo neįsigaliotų.

Tokį veiksmų planą po kelių valandų trukusio Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) prezidiumo posėdžio trečiadienį žurnalistams pristatė „socialdarbiečių“ lyderis Gediminas Kirkilas ir posėdyje dalyvavęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Balsuojant mūsų prezidiumo ir frakcijos nariams, aš gavau įgaliojimą penktadienį pasirašyti koalicijos sutartį. Kalbant apie sąlygas - pirmiausia mūsų programa, gavome kai kuriuos kitus pasiūlymus, kuriuos dar turime laiko aptarti. Pozicija, kuri yra visiškai aiški - tai yra Užsienio reikalų ministerija, dėl kitų – galvosime. Dėl Seimo pirmininko bus balsuojama antradienį. Tai yra sutarties dalykas, jeigu nenubalsuojame - reiškia sutartis neįsigalioja“, - sakė G. Kirkilas.

Jeigu koalicinės sutarties sąlygos nėra vykdomos, koalicinė sutartis negalioja.

Jo teigimu, labai keista, kad Seimo pirmininkas nesupranta, kad formuojama nauja koalicija. „Jeigu jis lieka Seimo pirmininku, sutartis negalioja“, - sakė G. Kirkilas.

Tai reikštų, kad penktadienį pasirašyta koalicinė sutartis gali galioti tik iki antradienio. R. Karbauskis nesiėmė atsakyti į tokį Eltos klausimą nei taip, nei ne, tačiau teigė, kad jei sutarties sąlygos nėra vykdomos, ji negalioja.

„Jeigu koalicinės sutarties sąlygos nėra vykdomos, koalicinė sutartis negalioja. (...) Mes pasirašėme memorandumą, kuriame apibrėžėme kelias sąlygas, ir šiandien jau visos 4 partijos baigiame sutarti dėl bendros koalicijos. Jeigu sutarties sąlygos nebus įvykdytos, tokiu atveju sutartis nėra vykdoma ir tokiu atveju partijos turi spręsti klausimą, ką daryti toliau. Aš, aišku, nusistebėčiau, kad vienas žmogus savo įkaitu padarys visą valstybę“, - sakė R. Karbauskis.

Jis pakartojo, kad Seimo pirmininkui V. Pranckiečiui niekas neturi pretenzijų.

„Tiesiog keičiasi aplinkybės, formuojasi nauja valdančioji dauguma“, - sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, frakcija tikisi, kad Seimo pirmininkas V. Pranckietis pats padarys sprendimą.

Penktadienį valdybos posėdyje galutinai dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje ketina apsispręsti ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

Pagal išankstinį planą, „valstiečiai“, „tvarkiečiai“, „socialdarbiečiai“ ir LLRA-KŠS valdančiosios koalicijos sutartį turėtų pasirašyti šį penktadienį, vidurdienį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

...

"Konservai" išėjo į karo kelią, jie veikia va bank, sukėlė visus savo Trojos arklius ir slaptąją gvardiją, visus savo 'beretuotuosius'... O juk kažkada Karbauskis ieškojo santarvės, BANDĖ Dėdule patikėt, net sutiko jį prr'zidentu pavadint; che, pasirodo, išdurtas liko it mažas vaikas, tik laiką be reikalo prarado - SENIAI reikėjo tuos 'konservus' užkardyt. O Pranckietis - eilinis sąrašinis, jis PRIVALO sąrašų sudarinėtojui rankas bučiuot... deja, Dėdulė per daug savo agentų 'valstiečiams' primetė, vieni anksčiau Karbauskį paliko, kiti DAR savo 'žvaigždės' (krintančios) valandos laukia; Pranckietis (realiai būdamas NIEKUOM... na, eiline 'lygesne kiaule') it pjaunamas ŽVIEGIA nuo lovio traukiamas. Ir visas triukšmas TIK dėl žydų intrigų - Dėdulė padarė viską kad Lietuvoje atsirastų Palestinos padėtis; Karbauskis, perėmęs tas žemes, neleidžia jų svetimiems atiduot... "Už Lietuvą, 'konservus' į Lukiškes!".

Skaitytojas

1. Kirkilui labai reikia seimo pirmininko posto,kad gakėtų prastumti sau rentą. 2."Kuo blogiau tuo geriau ".Girdėjau taip sąkant rajono partijos komiteto etatinį darbuotoją po nepriklaisomybės paskelbimo ūkio vadovui.Ar tas šūkis tebegalioja?

Primityvams , ar patys

neskęstate savo meluose ir šmeižtuose apie Karbauskį ? ) Pranckietis varė , kad Karbauskiui reikia jo posto , bet vis dėlto paaiškėjo - socdemodarbiečiams ) Kokius cirkus krečia Pranckietis , jei savo pageidavimuose laiko visą Lietuvą ir koalicijos sudarymą ? Nemanau , kad taip elgiasi asmuo galvojantis apie tai kas naudinga valstybei . Dabar matau tik vieno asmens norą išsilaikyti kėdėje ir jam dzin kas vyksta ....o ką tokio reikšmingo nudirbo Pranckietis , kad turėtų teisę šitaip įkaitais laikyti seimą ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS