I. Šimonytė: policija kelius kontroliuos savaitgaliais ir švenčių dienomis | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: POLICIJA KELIUS KONTROLIUOS SAVAITGALIAIS IR ŠVENČIŲ DIENOMIS

  • 54

Ingridos Šimonytės Ministrų kabinetas pirmadienį surengė nuotolinį Vyriausybės posėdį, kuriame bus tariamasi dėl griežtinamo karantino priemonių.

Vyriausybei apribojus gyventojų judėjimą tarp savivaldybių, policija kontrolės punktus keliuose įrengs savaitgaliais ir švenčių dienomis, pirmadienį pranešė premjerė Ingrida Šimonytė.

„Didesnė kontrolė fizinė bus švenčių ir savaitgalių dienomis, o paprastomis dienomis, ypatingai kol yra darbo savaitė, bus naudojamos tos priemonės, kurias policija tikrai moka naudoti viešas ir neviešas“, – per Vyriausybės posėdį sakė ministrė pirmininkė.

Ji sakė šį klausimą aptarusi su policijos generaliniu komisaru Renatu Požėla.

Vyriausybės sprendimu nuo trečiadienio gyventojai savo savivaldybę galės palikti tik vykdami į darbą, laidotuves arba dėl medicinos pagalbos.

Primenama, kad sekmadienį naujoji Vyriausybė, atsižvelgdama į ekspertų rekomendacijas, nusprendė sugriežtinti šalyje galiojantį karantiną ir jį pratęsti iki sausio 31 d.

Nuo 2020 m. gruodžio 15 dienos 24 val. iki 2021 m. sausio 3 d. 24 val. ribojamas asmenų išvykimas už savo gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijos ribų, išskyrus atvejus, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties ar atlikti darbo, kai darbo vieta kitoje savivaldybėje, ar dėl būtinosios medicininės pagalbos.

Didesnė kontrolė fizinė bus švenčių ir savaitgalių dienomis.

Vyriausybės nutarime pažymima, kad draudžiamas daugiau nei vienos šeimos ar namų ūkio artimi kontaktai. Taip pat draudžiama judėti gyvenamosios vietos savivaldybės teritorijoje ar už jos ribų dėl nebūtinų priežasčių. Draudžiama palikti gyvenamąją vietą, išskyrus, kai vykstama į darbą, prekybos vietą, laidotuves.

Taip pat uždaromos visos parduotuvės, kurios neteikia maisto, veterinarijos, vaistinių, optikos prekių ir ortopedijos techninių priemonių. Karantino metu draudžiami vieši renginiai, susibūrimai, viešose vietose vyresniems nei 6 metų asmenims privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Visų švietimo ir ugdymo įstaigų veikla organizuojama tik nuotoliniu būdu, lankymasis stacionariose socialinių paslaugų įstaigose draudžiamas. Taip pat draudžiama ir veikla vaikų, žmonių su negalia ir pagyvenusių žmonių dienos ir užimtumo centruose. Ikimokyklinis, priešmokyklinis ir pradinis ugdymas turės būti vykdomas nuotoliniu būdu.

Savivaldybių administracijos privalo užtikrinti ugdymą įstaigose vaikams, kurių tėvai neturi galimybių dirbti nuotoliniu būdu.

 

 

GALERIJA

  • I. Šimonytė: policija kelius kontroliuos savaitgaliais ir švenčių dienomis
Rašyti komentarą
Komentarai (54)

T

Tai kad visados kontroliavo ir kontroliuos,nes daunu valdomoj valstybei is to renkamas biudzetas,nes tie bukaprociai vadinami valdzia remia tik monopolines bendroves kurios remia parcijas kurios turetu sunesti biudzetan daugiausia lesu,bet jos apeidamos mokescius su valdziazmogiu pagalba to nedaro,todel ir rengiamos akcijos pas mus keliuose kuriu pradenant Lenkija niekur nepamatysi,lieka nebent Rusija ar Baltarusija.

B

Bėgom nuo vilko užšokom ant meškos tai baisi vyriausybė dar tokios vyriausybės neyurėjom

Simonytei paliepus, Anuko bobai panorejus

darzeliai tai jau tures buti atviri, ar ne?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS