Per pirmąją dieną iš anksto balsavo 27 tūkst. rinkėjų | Diena.lt

PER PIRMĄJĄ DIENĄ IŠ ANKSTO BALSAVO 27 TŪKST. RINKĖJŲ

Seimo rinkimų antrajame ture per pirmąją balsavimo iš anksto dieną balsavo 1, 20 proc. rinkėjų, tai yra  27 tūkstančiai 630 rinkėjų.

Prieš ketverius metus, 2016 metais antrajame Seimo rinkimų ture rinkėjai buvo šiek tiek aktyvesni, nes pirmąją dieną balsavo 1, 41 proc.,  arba 33 tūkstančiai 696 rinkėjai.

Pirmadienį aktyviausi buvo Centro – Žaliakalnio rinkimų apygardos rinkėjai, kur savo balsą atidavė 2,47 proc. rinkėjų (859 rinkėjai).  Nedaug atsilieka Zanavykų rinkimų apygarda, kur balsavo 2 35 proc. rinkėjų (760 rinkėjų). Marijampolės rinkimų apygardoje balsavo 2,33 proc. rinkėjų (817 rinkėjų).

Pirmosios išankstinio balsavimo dienos duomenimis,  kol kas pasyviausi  yra Panerių, Garliavos rinkimų apygardų rinkėjai, kur balsavo 0,62 proc. (225 rinkėjai) ir 0,72 proc. rinkėjų (237 rinkėjai).

Kaip ir prieš dvi savaites, balsuoti iš anksto galima net keturias dienas – spalio 19-22 dienomis nuo 7 iki 20 valandos.

Galimybę balsuoti iš anksto turi rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių per pakartotinį balsavimą negalės atvykti ir balsuoti rinkimų apylinkėse.

Kaip praneša Vyriausioji rinkimų komisija (VRK), saviizoliacijoje esantys rinkėjai (t. y. asmenys, grįžę iš užsienio arba turėję sąlytį su sergančiais COVID-19 liga, išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija), gali balsuoti iš anksto specialiai jiems skirtose išankstinio balsavimo vietose: Vilniuje – Laisvės pr. 5 („Litexpo“ parodų ir kongresų centras); Kaune – Europos pr. 27 (Aleksoto inovacijų pramonės parkas); Šiauliuose – Vilniaus 297 (Sporto gimnazijos salė) ir Raseiniuose – Algirdo g. 1 (Turgavietė).

Rinkėjams, norintiems balsuoti visose išankstinio balsavimo vietose, jokia papildoma registracija nereikalinga, tereikia su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę ir turėti asmeninį rašiklį.

Visose išankstinio balsavimo vietose gali balsuoti rinkėjai, nepriklausomai nuo jų deklaruotos gyvenamosios vietos. Išankstinio balsavimo vietose, skirtose tik saviizoliacijoje esantiems rinkėjams, gali balsuoti išimtinai tik saviizoliacijoje esantys rinkėjai (išskyrus rinkėjus, kuriems diagnozuota COVID-19 liga (koronavirusinė infekcija).

Kaip praneša Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), izoliacijoje esantys ir koronaviruso simptomų nejaučiantys asmenys vieną kartą ir ne ilgiau kaip 3 valandoms galės palikti izoliavimo vietą. Ministerija pabrėžia, kad išimtis taikoma tik sąlytį su sergančiais COVID-19 liga turėjusiems asmenims ir tik išankstinio balsavimo metu.

COVID-19 liga sergantys ir izoliacijoje esantys rinkėjai vykti balsuoti iš anksto negalės, tačiau jiems ir toliau išlieka galimybė balsuoti namuose.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Leiskit žmonėms kvėpuoti

Nesvarbu už ką balsuoti - svarbu prieš LŽVS.. Nusibodo draudimai,ribojimai,baudimai,gasdinimai ir nuolatinis psichologinis teroras. Te nueina užmarštin pagiežingi ir nagli žmogaus laisvių mindytojai ir šiaip vogėjai.

tulpes@lrpk.lt

O kodel NETEISETI LIETUVOS RINKIMAI nera nutraukti???? Juk Laisves partija sudalyvavo neteisetai, Laisves partija nepateike visus reikalingus ir laiku dokumentus, kad galetu dalyvauti rinkimuose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS