Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas | Diena.lt

PLIKAI NUSISKUTĘS K. MASIULIS PRAKALBO APIE SAVO SVEIKATOS PROBLEMAS

Seimo narys Kęstutis Masiulis, kritikavęs plaukus nusiskutusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą,  ištesėjo pažadą. Be to K. Masiulis antradienio rytą prakalbo ir apie savo sveikatos problemas. 

Nusiskuto plaukus, kad kritikuotų

K. Masiulis teigė, kad nusiskuto plaukus tam, kad kritikuotų ministro A. Verygos veiksmą, kai praėjusią savaitę jis nusiskuto plaukus ir taip nusprendė palaikyti vėžiu sergantį premjerą Saulių Skvernelį.

„Politikai turi daug galių, jiems nedera dalyvauti tokiose akcijose. (...) suprasčiau ministrus, kurie atėjo nusikirpę plaukus, nes neišreikalauja finansavimo kažkam tai, suprantu. Tada yra demonstracija bent svarbiam viešam reikalui. Nusikirpti plaukus dėl asmens, kuris ir taip tikriausiai gauna ne pačią blogiausią sveikatos priežiūrą, labai paprasta“, – pabrėžė K. Masiulis.

Primename, kad praėjusią savaitę konservatorius feisbuke išdėstė savo nuomonę apie A. Verygos sprendimą. „Beždžioniauja Veryga ir reklamuodamasis parazituoja – ne daugiau. Nesolidu. Kad jau solidarizuojasi, lai praeina tas pačias chemoterapijas ir nereiks kirpykloje pinigų leisti“, – rašė politikas. Tiesa, šis jo įrašas iš asmeninės paskyros netrukus dingo.

Iš A. Verygos pasityčiojęs ir daugybės kritikos sulaukęs K. Masiulis kitą dieną po įrašo feisbuke pažadėjo ir pats nusiskusti plaukus.

Priepuoliai kartojasi

Dėl įžeidžios replikos kritikuotas konservatorius, pasirodo, turi ir opesnių problemų. Antradienio rytą po surengtos spaudos konferencijos, kurioje dalyvavo ir K. Masiulis, Seimo narys pasijuto blogai. Kaip rašo portalas delfi.lt, politikas nutilo, o po kiek laiko prisipažino, kad jam tokie priepuoliai vis kartojasi.

Kęstutis Masiulis. D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Man nuo nervo kartas nuo karto susidaro, kas du tris mėnesius, kai pradeda krėsti smegenis, smegenų tokie sukrėtimai. Dabar man net liežuvis nelabai veikia“, – teigė K. Masiulis ir tvirtino, kad tokiai priepuoliai dažnai kartojasi nuo pervargimo.

„Jei komandiruotėje ilgiau pabūnu, taip pat didelis šansas, kad turėsiu stringantį mąstymą. Turiu tam tikras ligas, kurių diagnozės nesakysiu“, – toliau tęsė Seimo narys, tačiau klausimus žurnalistų prašė sakyti lėčiau.

A. Matulas: solidarumą su ligoniais ministras turi demonstruoti spręsdamas problemas

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Antanas Matulas spaudos konferencijoje teigė, kad sveikatos apsaugos ministras solidarumą su ligoniais turi demonstruoti spręsdamas jų problemas, o ne nusiskusdamas plaukus

Anot jo, sveikatos apsaugos sistemoje yra apstu problemų, kurios nesprendžiamos. Pasak jo, daug pacientų kenčia nuo ydingos vaistų kompensavimo tvarkos, nesuteikiama tinkama pagalba autizmo spektro ir kitų sutrikimų turintiems vaikams, bandoma diegti abejotino efektyvumo greitosios pagalbos sistemą ir daug kitų problemų.

Pasak A. Matulo, klausimas dėl vaistų kompensavimo tvarkos yra paduotas į teismą ir Vyriausiasis administracinis teismas spalio 14 dieną skelbs nutartį. Teismui ne vienas nukentėjęs pacientas esą teikė informaciją apie padėtį, kurioje atsidūrė. Pacientų nusiskundimai, sakė A. Matulas, akivaizdžiai įrodo, kad vaistų kompensavimo sistema yra ydinga.

Kęstutis Masiulis (kairėje) ir Antanas Matulas. D. Labučio / ELTOS nuotr.

„Tokia Ona Bartkevičienė, kuri sutiko, kad jos pavardė būtų paviešinta, rašė dėl to, kad iš kompensuojamųjų vaistų sąrašo nuolat išbraukiami vaistai, jai keičiamas gydymas, ji patiria didžiulių sveikatos problemų ir šiandien tuos vaistus perka pati. Kitai ligonei Virginijai Petkuvienei paskirtas vaistas, kurio anotacijoje aiškiai rašoma, kad jo negalima vartoti su jos jau kitu vartojamu vaistu, ir tą gydytoja žino, bet sakė: aš tau negaliu išrašyti kito vaisto, nes ministro patvirtintame sąraše jį reikia vartoti tris mėnesius, nors yra kontraindikacija su jos dabar vartojamu, tu rizikuok, gal tau viskas bus gerai su sveikata, po trijų mėnesių aš turėsiu teisę išrašyti... Tai čia yra normalu? Čia yra demonstruojamas empatijos jausmas? Ar yra lengviau išspręsti tą problemą, ar ministrui nusiskusti? Tikriausia, kad nusiskusti“, – pabrėžė A. Matulas kritikuodamas sveikatos apsaugos ministro A. Verygos sprendimą nusiskusti solidarizuojantis su vėžiu sergančiu premjeru S. Skverneliu.

A. Matulo teigimu, apie vaistų kompensavimo tvarkos ydingumą pasisako ir medikai.

„Docentė Žydrūnė Visockienė endokrinologijos klinikų vadovė tam pačiam teismui ir politikams rašo: šiuo metu galiojančios kompensuojamųjų vaistinių preparatų ir medicinos pagalbos priemonių kainų nustatymo ir taikymo, kompensuojamųjų vaistinių preparatų receptų rašymo tvarka apriboja gydytojų kompetencijos ribose skirti pacientui adekvatų, individualizuotą, medicininiais įrodymais pagrįstą gydymą, taip pat apriboja pacientų teisę pagal galimybę primokėti už kompensuojamąjį vaistinį preparatą ir gauti naujausią gydymą, pagrįstą tarptautinių ekspertų rekomendacijomis. Štai yra docentės išvada“, – pabrėžė A. Matulas.

Pasak jo, nuo spalio 1 dienos įsigaliosiantis naujas vaistų kainynas problemą dar labiau paaštrins.

„Vyriausybė pasirašė nutarimą, kuriuo nuo šių metų spalio 1 dienos bus naujas kainynas, iš kurio bus išbraukti dauguma sudėtinių vaistų. Ir Sveikatos reikalų komitetas rytoj svarstom tą problemą. Nes jūs įsivaizduojate, jeigu viename vaiste yra prailginto veikimo dvi-trys veikliosios medžiagos, tai šitie vaistai greičiausiai bus išbraukti. Tai čia yra empatijos jausmas demonstruojamas, atjauta, suvokimas?“, – klausė A. Matulas.

Pasak jo, akivaizdu, kad neseniai Sveikatos apsaugos ministerijos pristatyta nauja greitosios pagalbos sistemos pertvarka sukels daug problemų.

„Tas pats greitosios pagalbos klasteris, kurį vėl Sveikatos reikalų komitetas rytoj svarstysim, dėl to, kad sukurta tvarka, kur įvykus kažkokiam įvykiui iš vieno galo važiuoja viena mašina, iš kito galo kita ir pakelyje kažkokioje autobusų stotelėje ar kolonėlėje ligonis turi būti perkeliamas, taip delsiamas laikas...“, – stebėjosi A. Matulas.

„Problemų, darbų, kuriuos ministras nesprendžia arba sprendžia darydamas klaidų yra masė, masė ir aš tikiuosi, kad po Kęstučio gesto ir pats Veryga demonstruos daugiau empatijos, spręsdamas problemas“, – pabrėžė A. Matulas.

GALERIJA

  • Kęstutis Masiulis
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
  • Plikai nusiskutęs K. Masiulis prakalbo apie savo sveikatos problemas
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

natalija

Matula tai tikrai reikia vyti lau ta stagnatoriu biurokrata

JONAS

Masiuli jeigu užkrenta ant smegenu tai turi eit lauk iš seimo tikrai su tokia liga esi pavojingas dirbti atsakynga darba

kauniete TO BARTKUVIENĖ TO PETKEVIČIENĖ

LEIDO RAŠYTI PAVARDES BET PAMIRŠO PARAŠYTI KAD TOS DVI SENĖS KONSERVATORĖS IR KAIP NEGEDA DVI PLETKARKOS MELAGES JEI VAISTAI NETINKA GALIT IŠSIRAŠYTI KITUS AŠ MANAU KAD JUS IR GYDITOJA ŠMEIŽIAT TIKRAI JOKIA DAKTARE NELIEPIA GERTI KO NENORITE IR KAS NETINKA NEPIRKIT IR NELOKIT DVI PASAMDYTOS KONSERVES DAR LABIAU SUSIRGSIT BUKAGALVĖS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS