Po kalbų apie trėmimus Rusijos Dūmos narys Lietuvoje nebepageidaujamas | Diena.lt

PO KALBŲ APIE TRĖMIMUS RUSIJOS DŪMOS NARYS LIETUVOJE NEBEPAGEIDAUJAMAS

  • 12

Lietuvos delegacijos Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) Parlamentinėje Asamblėjoje atstovai siūlo Rusijos Dūmos narį Nikolajų Ryžaką įtraukti į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą, sąrašą.

Tokį prašymą užsienio reikalų ministrui Linui Linkevičiui ir vidaus reikalų ministrui Eimučiui Misiūnui pateikė parlamentarai Rūta Miliūtė, Laurynas Kasčiūnas ir Vytautas Bakas.  

Teigiama, kad Asamblėjos sesijos metu Rusijos delegacijos atstovas ir Dūmos narys N. Ryžakas savo oficialiame pasisakyme pripažino ir pateisino Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių gyventojų masinius trėmimus, kuriuos pokario laikotarpiu vykdė Sovietų Sąjunga.

„Taip, iš tikrųjų pripažįstame tą istorinį faktą, kad buvome priversti deportuoti dalį visuomenės. Tačiau tik dalį, o ne tokį kiekį, apie kokį yra kalbama. Todėl, kad kai kurie rėmė fašistų režimą ir menkino savo tautą, ir tai yra faktas“, – parlamentaro L. Kasčiūno pranešime cituojamas N. Ryžakas.

Lietuvos parlamentarai teigia, kad savo pasisakymu Rusijos Dūmos narys iš esmės pateisino žiaurius karo ir pokario nusikaltimus žmoniškumui, taip pat kurstė neapykantą ir smurtą.

„Dezinformacijos, neapykantos kurstymo ir žmogiškojo orumo pažeidimo prevencija ir baudimas už tokias veikas yra teisėtas ir pagrįstas saviraiškos laisvės ribojimo pagrindas, pripažintas ir tarptautinėje, ir Europos, ir Lietuvos nacionalinėje teisėje“, – pranešime cituojamas L. Kasčiūnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

...

Ar čia ne diktatas verčiant svetimos šalies pareigūnus TIK pagal mus vograuti?..

Makas

Kas tokius "odinius komisarus" ileidzia i Lietuva?! Tegul savo maskolijoje smirdi.

Degradų valstybė

pasisakė eilinis apgailėtinas degradas ruskis, nieko pas juos naujo ir švento, tfu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS