Po kritikos – A. Dulkio atsakas: prezidento parama motyvuoja | Diena.lt

PO KRITIKOS – A. DULKIO ATSAKAS: PREZIDENTO PARAMA MOTYVUOJA

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia jaučiantis prezidento paramą įgyvendinamiems pokyčiams ir gerbsiantis šalies vadovo ir premjerės sprendimą dėl jo ateities.

Taip jis komentavo šią savaitę prezidento vyriausiosios patarėjos Irenos Segalovičienės išsakytą kritiką, kad visuomenės pastabos dėl problemų sveikatos apsaugos sistemoje A. Dulkiui yra akivaizdžiai matomos.

„Prezidentas pasirašė visus sveikatos sistemos reformų įstatymus ir nuosekliai skatina juos įgyvendinti“, – Žinių radijui perduotame komentare trečiadienį teigė A. Dulkys.

„Tokia prezidento parama mūsų pokyčių įstatymų įgyvendinimui visus motyvuoja“, – pridūrė jis.

A. Dulkio nuomone, prezidentas išgyvena dėl kiekvienos sveikatos reformos detalės ir jis tvirtina tai labai vertinantis.

„Priimu kaip Vyriausybės ir visų mūsų komandos teisingai pasirinktų pokyčių krypčių įvertinimą“, – teigė ministras.

Tokia prezidento parama mūsų pokyčių įstatymų įgyvendinimui visus motyvuoja.

Anot A. Dulkio, dėl konkrečių mi­nist­rų at­ei­ties nu­spręs pre­zi­den­tas ir prem­je­rė.

„Ti­kiu, kad pri­ims Lie­tu­vai ge­riau­sius spren­di­mus, o ko­kius jie pri­ims, to­kius aš ir gerb­siu, – sakė ministras.

I. Segalovičienė šią savaitę teigė nekomentuosianti gandų, kad prezidentas siekia pakeisti A. Dulkį, tačiau sakė, jog kiekvienas ministras gali sulaukti pastabų ir būti svarstomas dėl savo rezultatų ir potencialo pasiekti naujų rezultatų per likusį kadencijos laiką.

Gitanas Nausėda ir jo patarėjai po pirmojo prezidento rinkimų turo sakė, kad Vyriausybei grąžinus šalies vadovui įgaliojimus, jos sudėtyje galėtų keistis daugiau nei keli ministrai.

Konkrečiai G. Nausėda yra įvardijęs žemės ūkio ministrą Kęstutį Navicką ir yra teigęs, kad keltų jo atsakomybės klausimą.

Vyriausybė pagal Konstituciją grąžina įgaliojimus prezidentui po jo priesaikos, o šalies vadovas po to skiria Ministrų kabinetą iš naujo.

G. Nausėda antrajai kadencijai prisieks liepą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

matyti tai ko nera

yra liga

Močiutės

Dievulėliau,kada sulauksim tos dienos ,kai nematysim tų kiauliškų snukių?Ar čia koks prakeiksmas ant Lietuvos?

Sūduvis

Jau taip mūsų valdžia ,,labai rūpindamasi" gyventojų sveikata taip sugriovė visą sveikatos sistemą kad jai atstatyti, iki tarybinio lygio, reikės ne vieno dešimtmečio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS