I. Šimonytė: kamuolys vis dar yra mano rankose | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: KAMUOLYS VIS DAR YRA MANO RANKOSE

Premjerė Ingrida Šimonytė sako netrukus teiksianti prezidentui Gitanui Nausėdai naujojo švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą. Tai Vyriausybės vadovė ketina padaryti dar šią arba ateinančią savaitę.

„Ilgai planuoju nelaukti – galbūt šią savaitę, galbūt kitą savaitę (pateiksiu kandidatūrą – ELTA)“, – Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė, antradienio rytą Prezidentūroje susitikusi su šalies vadovu.

„Kamuolys vis dar yra mano rankose, nes oficialaus teikimo, kaip žinia, nėra. Kai bus oficialus teikimas, tada kamuolys bus prezidentūros rankose“, – teigė ji.

Ministrė pirmininkė nesileido į detales apie tai, kas yra potencialus kandidatas užimti švietimo ministro postą.

„Jokių komentarų. Kai bus žmogus pateiktas, tada tas žmogus ir bus pristatytas, ir į klausimus visus bus atsakyta. Nebandykite iš manęs išgauti pavardės, kurios aš nesu pasirengusi atskleisti“, – tepasakė ji.

Kaip pranešta anksčiau, kilus nepasitenkinimui dėl tarpinių vienuoliktokų patikrinimų, iš švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas. Laikinai vadovauti ministerijai pavesta socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei.

Kamuolys vis dar yra mano rankose, nes oficialaus teikimo, kaip žinia, nėra. Kai bus oficialus teikimas, tada kamuolys bus prezidentūros rankose.

Aptarė Vyriausybės įgaliojimų grąžinimą, tačiau pokalbio detalių neatskleidžia

Antradienio rytą vykusio susitikimo metu I. Šimonytė bei G. Nausėda aptarė ir liepą laukiančią Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo procedūrą. Klausiama, ar iš prezidento išgirdo kokių nors konkrečių ministrų pavardžių, I. Šimonytė pokalbio detalių neatskleidė.

„Aptarėme Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo procesą – taip pasakysiu bendriau“, – tepasakė I. Šimonytė.

„Kadangi susitikimas buvo darbinis, tai detalių nenorėčiau komentuoti“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad G. Nausėda laikosi pozicijos, jog verta kritiškai peržiūrėti kadenciją baigiančios Vyriausybės sudėtį. Šalies vadovas užsiminė, kad turi konkrečias pavardes ministrų, kuriuos, jo požiūriu, būtų galima pakeisti po to, kai Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

Tačiau valdantieji ir premjerė tokias prezidento intencijas vertina kritiškai. Dešiniųjų teigimu, apsispręsti dėl ministrų darbo turi Vyriausybės vadovė. Be to, pažymi jie, abejonių kelia raginimai keisti ministrus kai iki Vyriausybės ir Seimo kadencijos pabaigos liko keli mėnesiai.

Kaip numato įstatymas, Vyriausybė grąžina savo įgaliojimus, kai išrenkamas prezidentas. Įgaliojimai laikomi grąžintais, kai ministras pirmininkas įteikia šalies vadovui raštišką pareiškimą. Savo ruožtu prezidentas paveda premjerui eiti pareigas tol, kol bus gauti nauji Seimo įgaliojimai ir bus suformuotas naujas Ministrų kabinetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Expert

Galimai pribrendo laikas,Šimonytę atlaisvinti nuo rūpinimosi Lietuva,ir pateikti jos veiklos dosje teismui.

Rasa

Visus tuos buvusius banderas ukrainus lauk i namus i Marijumpoli kur miestas klesti pilna pristatyta darželiu mokyklu nuostabiu butu nu davaitė slava rodinė tik neaišku kaip Putinas ja pavadins jokios ukrainos nebus jau nėra grįžkit ir ten kalbekit rusiškai baikit naciku paradus auginkit vaikus ir mokinkitės iš vietiniu rusu padorumo ir kultūros nes chacholu naglumas i dar baisesniai pražūti nuves O jankiam už vandenyno irgi laikas namo kol nesunaikino musu europa

Vilnietis

Mes visur pralošiam todėl kad esam bukagalviai nemastantis Ka jus čia aiškinates ju nesantaika tai tik scwabui kuris daugiau bus įvertintas jankiams naudingas o ant jusu eilini karta nusidergs jus čia ne prieko jie kovoja kuris gaus geresni jankiu palaimynima ir užuovėja nuo šaikos nusikaltimu padarytu liertuvai pasislėpti pas jankius Tiesiog juokinga kaip praradom proga but laisvi tai pilna idijotu gvildeno landzberginės Vėgėlis prastumima i sosta svaičiojo apie tutku vargana landzbergo generala apie Nuosėda dirbusi jankiam ir žydam kaip išvalyti ukraina Musu durneliu suneštais pinigais išlaikė vežė i lietuva abu su Šimon kišo musu pinigus iš biudžeto davė butus rusu kalba po visa lietuva skleidė o lietuviu naikino Tai baikit šudmala kuris geresnis tie kurie juos palaiko renka tokie pat parazitai kaip ir visa ši valdžia ir Nausėda kuriu liko dar viena užduotis sukelti kara nors gerai žino kad juokina visa pasauli su tuom kad jie jau tuoj užkariaus rusija
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS