Po Sausio 13-osios minėjimo – kritika: pats laikas prezidentui susivokti, ką jis daro | Diena.lt

PO SAUSIO 13-OSIOS MINĖJIMO – KRITIKA: PATS LAIKAS PREZIDENTUI SUSIVOKTI, KĄ JIS DARO

  • 172

Sąjūdininkas, grupės „Antis“ lyderis, architektas Algirdas Kaušpėdas įvertino politikų elgesį Sausio 13-tosios minėjimo renginyje. Jis negaili kritikos prezidentui – teigia, kad jam peršasi mintis, jog prasidėjo Gitano Nausėdos antrosios kadencijos politinė kampanija.

„Premjerė, kalbėdama triukšmingoje minioje pasakė, kad Sausio 13-ąją žmonės žuvo ir už tai, kad jūs galėtumėte valdžiai švilpti. Kaip jūs tai vertinate? Vis dėlto tai yra demokratija? Tai yra demokratijos kaina?“ – „Žinių radijo“ laidoje „Dienos klausimas“ A. Kaušpėdo klausė laidos vedėjas.

Aukščiausias prezidento prioritetas turėtų būti valstybės ir tautos saugumas. Ir jeigu prezidentas, besirūpindamas savo populiarumu, veda šalį į pražūtį, tai jau ne politinė kova. O, mano galva, tai jau labai panašu į išdavystę.

„Visiškai teisingai. Tiesą pasakius, premjerė parodė aukštos tolerancijos dovaną ir pasielgė labai pagarbiai mitinguotų atžvilgiu. Aš matau aiškius besiformuojančius taip vadinamus penktosios kolonos požymius. Ir tai yra labai rimta. Mes galime sulaukti maišto, chaoso, kuriuo pasinaudos kokia nors trečia šalis ir bandys vėl grąžinti Lietuvai kokią nors Sovietų Sąjungą. Ir kodėl aš taip manau? Todėl, kad maištininkus remia prezidentas. Tai jo politinių manevrų dėka tie žmonės įgijo tokį įžūlumą“, – kalbėjo A. Kaušpėdas.

Algirdas Kaušpėdas. P. Peleckio / BNS nuotr.

Architektui Laisvės gynėjų dieną užkliuvo ir dar viena detalė. „Mačiau vaizdo siužetą, kaip po Sausio 13-osios renginio prezidentas taip piktdžiugiškai šypsojosi ir neatsakė nieko korespondentui kuris prašė pakomentuoti tą bardaką visą. Toks susidaro įspūdis, kad jam tai patiko, kad jis priėmė kaip dar vieną savo populistinį laimėjimą“, – situaciją komentavo pašnekovas.

Taip, lietuviai turės pasirinkti. Už ką – ar už Rytų despotijas ar už Vakarų civilizacijas.

Tad ar šie žodžiai reiškia, kad A. Kaušpėdas mato pavojų, jog politikai naudojasi tos minios pakilimu? „Čia peršasi mintis. Paprasčiausia mintis, kad prasidėjo prezidento antrosios kadencijos rinkimų kampanija. Tai viskas tada aišku. Taip, lietuviai turės pasirinkti. Už ką – ar už Rytų despotijas ar už Vakarų civilizacijas. Bet aš noriu pasakyti, kad, žinote, aukščiausias prezidento prioritetas turėtų būti valstybės ir tautos saugumas. Ir jeigu prezidentas, besirūpindamas savo populiarumu, veda šalį į pražūtį, tai jau ne politinė kova. O, mano galva, tai jau labai panašu į išdavystę. Ir pats laikas prezidentui susivokti, ką jis daro, kol dar nevėlu, o ne, sakykime, išreikšti apgailestavimus, kad renginys buvo nukreiptas kitiems tikslams ir visiškai nebuvo atsiribota nuo niekintojų“, – kalbėjo A. Kaušpėdas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (172)

Na

Ydomu tai jau ir Kaušpėdui vaidenasi kad rusai puola? Tikriausia jis labai patenkintas marksizmo leninizmo dėstytojo kliedesiais

Apie ka mes kalbam

Hey d*rneliai. Saskaitas jau apsimokejote? Ir ko laukiate labiau ateinanciais metais? 1. Automobiliu mokesciu 2. NT mokesciu 3. Uzdaromu ligoniniu 4. Geju santuoku? 5. Isleidziamu Imigrantu?

Ožys \\\\\.../////,

Prezidento patarėjai pasiūsti ožio gaujos.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS