I. Šimonytė: galima tikėtis daugiau lankstumo skiepijant „AstraZeneca“ | Diena.lt

I. ŠIMONYTĖ: GALIMA TIKĖTIS DAUGIAU LANKSTUMO SKIEPIJANT „ASTRAZENECA“

Priėmus sprendimą atnaujinti vakcinavimą „AstraZeneca“, būtų galima tikėtis daugiau lankstumo, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai nemanau, kad mes esame toje stadijoje, kai galėtume skiepyti visus, kas užeina ir nori, nes vis dar yra labai daug rizikos grupių asmenų, kurie nėra paskiepyti ir tarp kurių aš neabejoju, kad būtų žmonių, kurie norėtų pasiskiepyti „AstraZeneca“ taip pat. Bet tam tikro lankstumo šios vakcinos naudojime galima tikėtis“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė premjerė.

Ji pripažino, kad „AstraZeneca“ vakcinos jau iki savaitgalio „buvo susikaupę nemažai“, tačiau taip pat pastebėjo, jog padėtis skirtingose savivaldybėse skiriasi ir vienoms ja skiepyti sekasi geriau nei kitoms.

„Kai kurioms savivaldybėms sekasi labai sėkmingai naudoti visas vakcinas ir akivaizdu, kad reikės pergalvoti turbūt ir kiekių paskirstymo strategiją taip pat“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Tikrai nemanau, kad mes esame toje stadijoje, kai galėtume skiepyti visus, kas užeina ir nori, nes vis dar yra labai daug rizikos grupių asmenų, kurie nėra paskiepyti.

Kalbėdama apie Šalčininkų ir Visagino savivaldybių situaciją, ministrė pirmininkė teigė, kad vangus gyventojų skiepijimasis rodo ir ne iki galo atliktą vakcinavimą organizuojančių institucijų darbą.

„Tai galbūt rodo, kad ir institucijos, kurių atsakomybėje yra organizuoti vakcinavimą nepadaro savo darbo, tą reikės dar papildomai aiškintis ir kokius sprendimus pasiūlyti tų savivaldybių gyventojams, kad vis dėlto jie rūpintųsi ne tik savo, bet ir aplinkinių sveikata, matyt, dar reikės diskutuoti“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Reaguodama į kritiką dėl sprendimo stabdyti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina, premjerė pastebėjo, kad lygiai taip pat kritikos sulaukė ir ankstesnė pozicija to nedaryti. Ji, pasak I. Šimonytės, pasikeitė gavus informaciją apie Lietuvoje užfiksuotus sveikatos sutrikimų atvejus.

„Kol sprendimas nebuvo priimtas, lygiai taip pat daugelio kritikos Vyriausybė sulaukė, kad nepriima šito sprendimo, ypatingai turint minty, kad daugelis Europos Sąjungos valstybių tokį sprendimą priėmė. Iki pat Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos teikimo, kuris buvo pateiktas vakar darbo dienos pabaigoje, aš buvau įsitikinusi, kad nėra jokio pagrindo tokiam sprendimui ir dabar manau, kad greičiausiai rytoj Europos vaistų agentūra pakartos tai, ką sakė ne vieną kartą, kad negali nustatyti jokio priežastinio ryšio tarp kažkokių sveikatos sutrikimų ar net mirties atvejų ir skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina ar kokia nors kita registruota vakcina“, – kalbėjo ji.

„Noriu priminti, kad kad ir kokios skaudžios būtų žmonių netektys, ir tų žmonių, kurie paskiepyti buvo, netektys, vis dėlto kiekvieną dieną mes netenkame nuo kelių iki keliolikos žmonių, kurių turbūt didelė dalis galėjo gyventi, jeigu būtų kažkada gavę skiepą. Deja, tų skiepų tuo metu ir nebuvo. Aš ir toliau manau, kad vakcinavimas yra pagrindinė išėjimo priemonė“, – sakė premjerė.

I. Šimonytė taip pat teigė, kad „AstraZeneca“ didžiausią priekaištą turėtų dėl gamintojo tiekimo įsipareigojimų nesilaikymo, bet ne dėl vakcinų kokybės.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

JAV

JAV "America's Frontline Doctors" nerekomenduoja skiepytis šiomis eksperimentinėmis vakcinomis jokiose amžiaus kategorijose, ypač jaunimui ir vaikams. Nes vakcinų gamintojai neatsako į du labai svarbius klausimus: moterų vaisingumo po skiepų, ir labai pavojingo autoimuninio ADE (Antibody-dependent enhancement) efekto, kurį sukelia visos koronavirusų vakcinos. Bandymuose paskiepyti gyvūnai paskui susidūrę su virusu visi nugaišdavo. Covid-19 yra labai sėkmingai gydomas Hydroxychloroquine, Ivermectin vaistais, kurie yra saugūs ir patikrinti.

.

Su tokiu veidu varšavos arklidėse be kaukės su minia susilieja

APIE KOKĮ "LANKSTUMA" ČIA KALBAMA?

Yra tik vienas rodiklis šiai vakcinai - NEPATIKIMA. Tai paskelbė 17 valstybių. Apie kokį "lankstumą" čia dar kalbama? Gal susilenkus skiepyti?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS