Politikai skelbia karą vaikus išlaikyti vengiantiems tėvams | Diena.lt

POLITIKAI SKELBIA KARĄ VAIKUS IŠLAIKYTI VENGIANTIEMS TĖVAMS

  • 9

Parengtos pataisos, pagal kurias tėvai, kurie vengia išlaikyti vaikus, negalėtų gauti licencijų, teikti deklaracijų, tvarkytis kitų dokumentų, rašo „Lietuvos rytas“.

Jei vaiko tėvas ar motina dėl nepagrįstų ir nesvarbių priežasčių vengia išlaikyti nepilnametį vaiką, o jų skola siekia 500 eurų, teismas juos turėtų pripažinti valstybės skolininkais.

Vaikų išlaikymo fondo (VIF) direktorė pavaduotoja Ina Skubilovienė, komentuodama „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio parengtas pataisas, sakė, kad visos priemonės yra geros, jei jos bus efektyviai įgyvendintos.

„Aš skaičiau tik patį Seimo nario pasiūlymą, bet nežinau, kokiomis priemonėmis planuojama tai įgyvendinti. Neaišku, kodėl išskirti tik mūsų skolininkai, juk daugybė fizinių asmenų turi įvairių skolų ir jų nemoka. Kol kas neaišku, kokias poveikio priemones bus bandoma taikyti skolininkams ir kas tai įgyvendins. Alimentų nemokančius tėvus valstybės skolininkais turi pripažinti teismai, todėl neaišku, kaip jie susidoros su tokiu darbo krūviu“, - sakė ji.

Statistika rodo, kad Lietuvoje išlaikymo išmokų vaikams nemoka apie 84 tūkstančius tėvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Nestumkit ant vyrų, nes pats auginu dvi dukreles, o motina pabėgus į užsienį , ir jokio išlaikymo.

Tadas Blinda

Hmm..o jeigu tokia padetis, zmona is anglijos gryzo susitvarkyti dokumentu, sutiko sena meile ir mane mete per "borta":)) padave skyryboms, as nieko nezinojau ir tik sast gavau skyrybu dokumentus.. tu zemaitaiti nusiramink nes krisi pirmas..

Anonimas

Keista, kad atsiranda tokių neišmanėlių, kurie galvoja, kad alimentus moka vaiko motinos išlaikymui, o ne savo paties vaiko gerovės sukūrimui. Kokio žemo vis dėlto intelekto tie 84 proc. tėvų...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS