Politologai: Seimo pavasario sesijoje laukia nemažai populizmo | Diena.lt

POLITOLOGAI: SEIMO PAVASARIO SESIJOJE LAUKIA NEMAŽAI POPULIZMO

  • 3

Politologai teigia, kad sekmadienį prasidėsianti Seimo pavasario sesija bus persmelkta artėjančių rinkimų nuotaikų. Taip pat politologai įžvelgia sunkumus, su kuriais susidurs sumažėjusi valdančioji koalicija.


„Pats charakteris šios artėjančios sesijos bus labai aiškus. Ji visa bus persmelkta rinkimų - prezidento, Europarlamento, pakartotinių merų rinkimų. Todėl visi klausimai bus sprendžiami žvelgiant ir per šią prizmę“, - komentavo Vytauto Didžiojo universiteto politologas Lauras Bielinis.

Jam pritarė ir politologas Algis Krupavičius, pridūręs, kad tai gali paskatinti populistinius sprendimus.

„Vienareikšmiškai pavasario sesija bus rinkimų sesija su visomis iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Svarbiausi klausimai bus tie, dėl kurių jau prasidėjo ginčai - referendumai dėl pilietybės ir Seimo narių skaičiaus mažinimo. Taip pat jau diskusija vyksta dėl nemokamo aukštojo mokslo. Vienaip ar kitaip, partijos bandys būti populiaresnės. Populistinių sprendimų tikrai gali būti daugiau dabartinėje Seimo sesijoje negu anksčiau“, - prognozavo A. Krupavičius.

L. Bielinis teigė, kad net ir praūžus rinkimų vajui įtampa nemažės.

„Aš manau, kad valdančiajai koalicijai nebus lengva. Suprantama, juos pakankami gerai remia į koaliciją neįeinantys Lenkų rinkimų akcijos nariai, bet vis dėlto, jeigu klausimai bus aštresni ir diskusijos bus gana sudėtingos - sprendimų priėmimas sunkia prognozuojamas. Ko gero, valdantieji suvokia šią situaciją ir jie bandys laviruoti“, - sakė politologas.


VDU profesorius A. Krupavičius teigė, kad apskritai pavasario Seimo sesijos metu laukia įtemptas laikas ir, pasak jo, - ne tik parlamente.

„Laikai bus neramūs. Tamsių debesų virš Seimo ir ne tik Seimo, bet ir virš Vyriausybės bus tikrai nemažai. Gali būti, kad sesijos pabaigoje mes turėsime ir mažumos Vyriausybę, vėlgi su iš to išplaukiančiomis pasekmėmis. Kadangi po prezidento rinkimų reikia iš naujo Vyriausybę pasitvirtinti Seime, dėl to irgi gali kilti pačių įvairiausių posūkių“, - komentavo A. Krupavičius.

Seimo pavasario sesija prasidės kovo 10 dieną ir, jeigu nebus pratęsta, baigsis birželio 30 dieną. Šiuo laikotarpiu įvyks prezidento ir Europos Parlamento rinkimai. Pirmasis prezidento rinkimų turas įvyks gegužės 1 dieną. Antrasis turas ir rinkimai į Europos Parlamentą - gegužės 26 dieną. Taip pat Seimo sesijos metu planuojami referendumai dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo ir dvigubos pilietybės.

Šiemet LVŽS frakciją palikus Nagliui Puteikiui, Mindaugui Puidokui ir Raimundui Martinėliui, valdančiojoje koalicijoje liko 69 nariai.

GALERIJA

  • Lauras Bielinis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

'Konservai' rengias lemiamam šturmui... jei tik laiku susodinti nebus.

Kęstas

Kokias piliečio pajamas Lietuvos valstybė yra pajėgi mokėti kiekvienam iš mūsų, jei prireiktų? Lietuvos bendras vidaus produktas 2017-taisiais metais, suvienodintas pagal perkamąją galią, (angliškai, GDP PPP) yra 32,299 tarptautinių dolerių, o Italijos - apytikriai penktadaliu nuo itališkojo didesnis - 38,140 tarptautinių dolerių. Todėl Lietuva yra pajėgi mokėti piliečio pajamas tik penktadaliu mažesnes nuo to, ką moka Italija. Išeina 624 eurų per mėnesį vienišam Lietuvos piliečiui ir 1064 eurų per mėnesį trijų suaugusių su dviem vaikais Lietuvos piliečių šeimai. Reikalaukite ir gausite, nes jūs tai jau uždirbote. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Anonimas

seime nedirba,tik popolizmas ,akiu mulkinimas savo naudai,mazinti iki 70 nariu,uztenka smaukti valstybe,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS