Politologė: I. Vėgėlė turi neblogus šansus, tačiau kol kas daugiau pompastikos nei turinio | Diena.lt

POLITOLOGĖ: I. VĖGĖLĖ TURI NEBLOGUS ŠANSUS, TAČIAU KOL KAS DAUGIAU POMPASTIKOS NEI TURINIO

Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė sako, kad prezidento posto siekiantis Ignas Vėgėlė rinkimuose turi neblogus šansus, tačiau teigia jo prisistatyme pasigendanti turinio.

„I. Vėgėlė turi neblogus šansus patekti į populiariausiųjų ketvertuką. (...) Jis tikrai nebus šitų rinkimų uodegoje. Man jis yra šiek tiek juodasis arkliukas vis dar. Ar šitas arkliukas gali nujoti pakankamai toli? Manau, kad taip. Ar tiek toli, kad atsidurtų antrame ture? Aš kol kas nuo drąsesnių prognozių susilaikysiu“, – BNS trečiadienį vakare sakė politologė.

Taip R. Urbonaitė kalbėjo advokatui paskelbus, jog jis ketina dalyvauti kitų metų rinkimuose.

Kampanijos pradžios renginyje I. Vėgėlė kritikavo valdančiuosius, valdžios ir tautos santykį lygino su griūvančiais tiltais, save įvardino kovotoju už žmonių teises, neleidžiančiu valdžiai „visų mūsų marginalizuoti, apšmeižti ar sutrypti“.

Jis tikrai nebus šitų rinkimų uodegoje.

R. Urbonaitė teigė įžvelgusi „daugiau pompastikos nei turinio“.

„Daug girdėjome apie nuvaldytą Lietuvą, apie elitą ir likusią tautos dalį, apie bandymus visais įmanomais būdais išlaikyti valdžią, bet man buvo neaišku, ką Ignas Vėgėlė, kaip prezidentas, čia galėtų pakeisti“,  – sakė politologė.

Pasak jos, neaiški lieka ir I. Vėgėlės išsakyta užsienio politikos kryptis.

„Aš tik supratau, kad Baltarusijos atžvilgiu politiką mes vystėme, formavome ne tokią, kokia ji turėjo ar turėtų būti“, – kalbėjo R. Urbonaitė.

„Aš išgirdau tai, kas žmonėms gali patikti, kurie yra nusivylę, įtikėję leitmotyvu, kad čia yra elitas ir visi likę. Bet ką Ignas Vėgėlė darys, man liko neaišku“, – pridūrė politologė.

Ji taip pat pabrėžė, kad nors kandidatas kalba apie žmogaus teises, tačiau tą daro selektyviai, kritikuodamas LGBTIQ bendruomenę, Stambulo konvenciją.

„Mes matome, kad į darbotvarkę grįžta Bažnyčios klausimas. Matyt, ne be reikalo mes salėje matėme kunigą (Ričardą – BNS) Doveiką“, – teigė R. Urbonaitė.

Teisininko išsilavinimą turintis 48-ių I. Vėgėlė kampanijos pradžios renginyje teigė, kad į politiką grįžta, nes Lietuvai reikia „stiprios, drąsios, tačiau atviros tautai ir visiems žmonėms lyderystės“.

Pasak R. Urbonaitės, didžiausią konkurenciją rinkimuose jis galėtų sudaryti dabartiniam šalies vadovui Gitanui Nausėdai, į rinkimus taip pat ėjusiam kaip nepriklausomam kandidatui, o sprendimą dėl kandidatavimo kitais metais žadančiam paskelbti gruodį.

Būtent šie du politikai visuomenės apklausose įvardijami kaip ryškiausi lyderiai 2024 metų prezidento rinkimuose.

Iki šiol apie sprendimą siekti prezidento posto yra paskelbę devyni kandidatai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kitas

Kam čia isradineti koncervu statytinis jo tėvas vilpros savininkas o pinigais sponcoriuoja koncervu partija

Diletantas

Jis . Nepagaunu , kodėl kai kurie išprusę piliečiai reiškiasi už jį . Ką jis gęro lietuvai padarė ? Nieko . Vadinasi , reiškiasi ne už vėgėlę , o prieš kitus kandidątus ! Matyt turi kažkokių nuoskaudų ... neskubėkit , kad nebūtų kaip su paksium . Kol kas nematau nei proto , neisugebėjimų . Manau , nieks nebus . Yra daug protingesnių kandidat .

to NATO

Ne kacapų, o amerikonų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS