Posto palikti nenorinčio V. Pranckiečio imasi partijos etikos sargai | Diena.lt

POSTO PALIKTI NENORINČIO V. PRANCKIEČIO IMASI PARTIJOS ETIKOS SARGAI

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį svarstys Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio elgesį.

LVŽS priklausantį parlamento vadovą etikos sargams apskundė partijos valdyba.

Partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis po valdybos posėdžio praėjusią savaitę Seime žurnalistams sakė, kad Etikos ir procedūrų komisijai nusiųsti Seimo pirmininko vieši pasisakymai, jog jis nesitrauks iš pareigų, nepaisant LVŽS tarybos sprendimo pritarti valdančiosios koalicijos sutarčiai.

Pagal šią sutartį, Seimo pirmininko pareigos teko koalicijos partneriams „socialdarbiečiams“.

V. Pranckietis teigia, kad parlamento vadovą skiria ir atleidžia Seimas, partija negali kištis į šiuos reikalus. Jo dabar einamų pareigų perleidimą „socialdarbiečiams“ V. Pranckietis vadina asmeniniu R. Karbauskio kerštu jam už kritiką.

Pasak R. Karbauskio, Etikos komisija turėtų įvertinti Seimo pirmininko elgesį, ar jo žodžiai ir veiksmai nežemina partijos, jos organų.

Pagal LVŽS įstatus, partijos nariai privalo įgyvendinti jos programą, laikytis įstatų ir vykdyti valdymo organų sprendimus, gerbti kitų LVŽS narių teises, pažiūras ir orumą, neveikti prieš kitą partijos narį, viešajame ir privačiame gyvenime laikytis geros moralės normų.

Manęs neišmes iš partijos. Jie tą galėtų padaryti, bet aš nesuteiksiu tokios garbės išmesti.

Etikos sargų sprendimas tėra rekomendacinio pobūdžio, sprendimą dėl V. Pranckiečio likimo partijoje priims LVŽS taryba.

R. Karbauskis anksčiau yra minėjęs neįsivaizduojantis jokio kito sprendimo, kaip tik V. Pranckiečio šalinimas iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, nes „kiekvieną dieną žeminama ir partija, ir partijos vadovai“.

V. Pranckietis savo ruožtu teigė, kad jeigu etikos sargai siūlys jį šalinti iš partijos, jis pats ją paliks.

V. Pranckietis sako nekeisiantis sprendimo

V. Pranckietis sako, kad „valstiečių“ etikos sargų sprendimas dėl jo elgesio nepakeis jo apsisprendimo likti poste ir pasitikėjimą tikrintis parlamente.

„Aš labai gerbiu tuos žmones, kurie partijoje turi, ką nors spręsti, bet, deja, tai yra ne partijos tarybos dalykas. Delegavimas gali būti jų dalykas, bet atšaukimas yra nebe jų dalykas, tai yra Seimui atiduotas postas (...). Pats sprendimų nepriiminėsiu, sprendimą turi priimti Seimas“, – Žinių radijui trečiadienį sakė jis.

Seimo vadovas taip pat pakartojo poziciją, kad jei trečiadienį jo elgesį svarstanti partijos Etikos komisija rekomenduos jį šalinti iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, jis trauksis pats.

„Manęs neišmes iš partijos. Jie tą galėtų padaryti, bet aš nesuteiksiu tokios garbės išmesti. Jei aš sužinosiu, kad mane rekomenduoja tarybai išmesti, tada paprastu būdu, pareikšdamas skyriui, kad esu nebe partijos narys, tapsiu nebe partijos narys“, – teigė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas taip pat sakė nebuvęs informuotas apie jo elgesio svarstymą partijos Etikos ir procedūrų komisijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

O

visi mato tik Karbauska,o konservatniku,liberastu gyvena su antrom,treciom zmonom, Karbauskas neissiskires tai kaikuriem ir skauda.

Anonimui Pidarui

Ką pagaminsi iš pamparsų?

Toks įsikabinimas

į postą rodo asmeninį savanaudiškumą.Pranskiečio darbas nieko tokio doro visuomenei neatnešė, opių problemų jis nelietė o ir niekad negirdėjau kad sakytų savo nuomonę atitinkančią rinkėjų lūkesčius. Nebuvo gnyda Lorieta Tiuti-Tiuti, bet ir nebuvo kažkuo geresnis. Pas Tapiną mitinge drauge su tais samdytais mitinguotojais Karbauskiui versti, šaukė ,,gėda gėda"nesuprasdamas kad protestuoja pats prieš save(Karbauskis pagal postus yra kur kas žemiau nei Pranskietis),Na dar lakstė pas žydus ir stovėjo su žydiška tiubeteika prie minoros..Mano akyse jis tuščia vieta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS