Prancūzijos prezidentas E. Macronas rugsėjį žada atvykti į Lietuvą | Diena.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS E. MACRONAS RUGSĖJĮ ŽADA ATVYKTI Į LIETUVĄ

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas šį mėnesį planuoja atvykti vizito į Lietuvą, BNS patvirtino informuoti šaltiniai.

BNS žiniomis, vizitas numatomas rugsėjo 28-29 dienomis.

Šią vasarą Prancūzija dislokavo kelis šimtus karių Vokietijos vadovaujamame NATO batalione Lietuvoje, ji ne kartą yra vykdžiusi oro policijos misiją Baltijos šalyse, Lietuva savo ruožtu atsiliepdama į prancūzų prašymą siunčia karius į Malį Vakarų Afrikoje.

Prancūzija yra antra didžiausia euro zonos ekonomika po Vokietijos, bet jos ekonominiai ryšiai su Lietuva yra gana silpni.

Lietuva pastaruoju metu aktyviai siekia telkti Europos Sąjungos paramą Baltarusijos opozicijai, protestuojančiai prieš Aliaksandoro Lukašenkos režimą, tuo metu Prancūzija imasi iniciatyvos ginče su Turkija dėl krizės Viduržemio jūros regione.

Prancūzija taip pat tradiciškai yra viena iš didžiausių ES integracijos šalininkų. Abiejų šalių pozicijos Rusijos atžvilgiu neretai išsiskiria – Lietuva ragina Vakarus užimti griežtesnę poziciją Maskvos atžvilgiu ir ją izoliuoti diplomatiškai, o prancūzai pasisako už glaudesnius ryšius.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

pataike

gera laika kai baravykai dygsta matosi eis su nauseda grybaut?...

Didysis Rusijos "tvarkytojas" atvaziuos

paramos EK pries Turkija ieskoti. Tiesa, Makaronas kazkodel tai megsta pries sankcija musu kaimynams diktatoriams balsuoti, tad cia bus idomus momentas(i).

Anonimas

svarbu bezdzionele savo atveztu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS