Prasideda balsavimas Zanavykų apygardoje: antrame ture – I. Haase ir M. Bastys | Diena.lt

PRASIDEDA BALSAVIMAS ZANAVYKŲ APYGARDOJE: ANTRAME TURE – I. HAASE IR M. BASTYS

Trečiadienį prasideda išankstinis balsavimas antrajame ture renkant Seimo narį Zanavykų rinkimų apygardoje.

Šios apygardos rinkėjai dvi dienas – trečiadienį ir ketvirtadienį – galės balsuoti Šakių, Kauno ir Vilkaviškio rajonų savivaldybių pastatuose.

Trečiadienį prasideda ir balsavimas specialiuose paštuose, tai yra sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, kariniuose vienetuose, bausmių vykdymo įstaigose, areštinėse, tardymo izoliatoriuose. Čia balsuoti galima iki penktadienio.

Nuo ketvirtadienio iki šeštadienio bus galima balsuoti namuose.

Rinkimai balsavimo apylinkėse vyks sekmadienį.

Dėl parlamentaro mandato varžosi konservatorė Irena Haase, per pirmąjį turą surinkusi 33,87 proc. balsų, ir save išsikėlęs Mindaugas Bastys, gavęs 19,44 proc. balsų.

Iš viso vienmandatės Zanavykų rinkimų apygardos rinkėjų sąrašuose įrašyta 31 tūkst. 60 asmenų. Per pirmąjį turą balsavo mažiau nei trečdalis – 29,89 proc. – rinkėjų.

Zanavykų rinkimų apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai Zanavykų apygardoje išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato. Sprendimą trauktis iš Seimo jis priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kapsė

Zanavykai, nepasiduokite demagogijai - tik už M. BASTĮ

manau

šioje apygardoje savo kandidatūrą galėjo kelti socdemas Paluckas , kodėl to nepadarė ? Kodėl virkauja , kad įstatymai - draudimai ruošiami tik jam ? Dalyvaudamas rinkimuose manau galėjo išvengti draudimo dėl baustų už korupciją dalyvavimo rinkimuose . Eilinis mano galva susireikšminęs ir nieko nedarantis, kad kas pasikeistų . Eilinis iš opozicijos rėkiantis "kerštas " ? O dabar žmonės išsirinks ką norės , kas jų nuomone geriau juos atstovauja ir nedrįskite jų kaltinti , "šventieji ir pateptieji " ......Bjaurastis ....

lygis

iki ko kokio lygio dasiritome jau ir balsuot nera uz ka vienas ismestas kita dedules sutves atstove
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS