Premjeras antrąkart per dieną susitiko su prezidentu tartis dėl ministrų | Diena.lt

PREMJERAS ANTRĄKART PER DIENĄ SUSITIKO SU PREZIDENTU TARTIS DĖL MINISTRŲ

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį du kartus susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda aptarti Vyriausybės atnaujinimo.

Diskusijos vyksta dėl ministrų kandidatūrų ir teisinio kabineto atnaujinimo scenarijaus.

„Kol kas vyksta konsultacijos dėl galimų kandidatų, procedūros, o prezidentas yra išreiškęs pageidavimą pats susipažinti ir pabendrauti su kandidatais“, – BNS sakė premjero atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Jis pabrėžė, kad S. Skvernelis turi 15 dienų pateikti kandidatus į ministrus nuo jo paskyrimo trečiadienį.

Vienas premjero ir prezidento susitikimas įvyko priešpiet, apie jį pranešta viešai, antrasis buvo pavakary, apie jį neskelbta.

Prieš kelias savaites dėl naujos koalicijos sutarę valdantieji nusprendė pakeisti mažiausiai tris ministrus – susisiekimo, vidaus reikalų ir žemės ūkio.

Viešai įvardyta, kad šioms ministerijoms vadovauti siūlomos Lenkų rinkimų akcijos atstovų Vladislavo Kondratovičiaus, Jaroslavo Narkevičius ir „socialdarbiečio“ Andriaus Palionio kandidatūros.

Seimui tektų balsuoti dėl Vyriausybės programos, jeigu bus pasirinktas variantas pakeisti tris ministrus iš karto, o ne tai daryti prezidentui iš pradžių patvirtinus senąjį kabinetą. Politikai šį variantą vadina ilguoju Vyriausybės tvirtinimo scenarijumi.

Politikai ketina Vyriausybės atnaujinimo užbaigimui šaukti neeilinę Seimo sesiją rugpjūčio 20 dieną. Tam jau surinkti reikalingi 47 Seimo narių parašai, BNS sakė Seimo pirmininko atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Da Luna

dydelis debesis užplaukė tarp dvieju ponu o kokia nauda bus iš to, tvirto duoto žodžio pralošiu pabėgsiu, juk šachas buvo ir matas ivyko bet po dydelio debesio jokio lašo na patapšnojo, biski buvo apsiniaukes bet dabar vėl saulė pasirodė, ponui, pirmininkui sutarta , tylos runkeliams ramiai, išsirikjuok ir lauk starto, kova prieš akis kainu šoliui pirmin, ir nauju mokėsčių ivedimui, mokesite runkeliai už teršta ora ,savo senenomis , ar aišku jums .po rinkimu juk nieko naujo nėra tik lakstimas daukanto aikštės rūmu ir ranku minkimo proceduromis partiju krikšto tenkinimo palaiminimo kombinacijos , minkinimo š,

reikejo

pirmiausia nuo virsuneles pradet nes chebra vel bus /marga/....

Anonimui Pidarui

Gėjaus išangės problos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS