Premjeras atsikirto A. Kubiliui: jis be kirpimo daugiau nieko nemoka | Diena.lt

PREMJERAS ATSIKIRTO A. KUBILIUI: JIS BE KIRPIMO DAUGIAU NIEKO NEMOKA

Premjeras Saulius Skvernelis griežtai atmeta jam skriejančią opozicijai priklausančio konservatoriaus Andriaus Kubiliaus kritiką dėl pasisekimo nesulaukusio pasiūlymo Baltarusijai.

Komentuodamas jam skirtą ekspremjero raginimą užsiiminėti ne „planų chuliganų“ Minskui siuntinėjimu, o neatidėliojant parengti realų Lietuvos planą, kaip per artimiausius porą metų atjungti pagrindines magistralines elektros linijas nuo Baltarusijos, S. Skvernelis įkando A. Kubiliui.

„Ponas Kubilius be kirpimo daugiau nieko nelabai ir moka ką daryti - tik kirpti atlyginimus, kirpti pensijas, didinti mokesčius. Tai čia jis yra profesionalas aukščiausio lygio“, - „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak Vyriausybės vadovo, pirmiausia A. Kubiliaus Vyriausybė nieko nepadarė, kad Lietuvos pašonėje - Astrave - statomos ir nesaugia laikomos atominės elektrinės nebūtų.

Ponas Kubilius be kirpimo daugiau nieko nelabai ir moka ką daryti - tik kirpti atlyginimus, kirpti pensijas, didinti mokesčius. Tai čia jis yra profesionalas aukščiausio lygio.

„Tai reikėjo tuomet ir kirpti, kad jis buvo premjeras. Kirpti viską, kad tos elektrinės nebūtų. Dabar norint kirpti reikia padaryti tai, ko jie nepadarė: Lietuva turi išeiti iš rusiško - baltarusiško BRELL žiedo - t.y. įvykdyti sinchronizaciją. Kodėl ponas Kubilius nieko nepadarė, kad tas sinchronizacijos projektas būtų pradėtas prieš dešimtmetį? Mūsų Vyriausybė ir surado lėšų, ir priėmė politinius sprendimus“, - akcentavo S. Skvernelis.

Apibendrindamas premjeras pridūrė, kad dabartinė Vyriausybė yra suinteresuota, kad kiek įmanoma greičiau elektros energijos srityje Lietuva sinchronizuotųsi su kontinentine Europa.

„Nereikia skleisti demagogijų, tai yra techniškai vykdoma, kad Lietuva galėtų jungtis su kontinentiniais tinklais, ir bus techniškai padaryta viskas, kad elektra negalėtų tiesiogiai patekti į Lietuvos rinką“, - apibendrino S. Skvernelis.

ELTA primena, kad komentuodamas Baltarusijos premjero Sergejaus Rumaso, laišką, kuriame atmestas Lietuvos premjero pasiūlymas Astravo atominę elektrinę (AE) paversti dujomis kūrenama elektrine, A. Kubilius teigė, kad jau nuo pat pradžių buvo aišku, jog Vyriausybės vadovo kreipimasis tebuvo politinis žaidimas.

Seimo narys taip pat įsitikinęs, kad Vyriausybė Astravo AE reikaluose turėtų ne, pasak jo, keistais ir įtartinais „planais-chuliganais“ užsiiminėti, o „neatidėliojant parengti realų Lietuvos planą, kaip per artimiausius porą metų atjungti pagrindines magistralines elektros linijas, kurios vis dar jungia Lietuvą su Astravo AE. Tai, tvirtina A. Kubilius, padėtų ir Baltarusijos pusei bei „Rosatomui“ suprasti, kad sugundyti Lietuvą pirkti Astravo AE elektrą niekaip nepavyks, nes tiesiog nebebus laidų, per kuriuos ta elektra galėtų pasiekti Lietuvos rinką.

Antradienį viešojoje erdvėje paviešintas Baltarusijos atsakymas Lietuvai, kuriame kaimyninės valstybės premjeras Sergejus Rumasas teigia, kad statyti dujų elektrinę, kaip ragino S. Skvernelis, vietoje atominės nėra tikslinga nei techniškai, nei ekonomiškai.

Premjeras S. Skvernelis kovo pradžioje laišku kreipėsi į Baltarusijos ministrą pirmininką S. Rumasą su pasiūlymu apsvarstyti galimybę vietoj Astravo AE plėtoti modernią dujinę elektrinę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

onute

ISSISIEPES BRUDAS GALVOJA KAD ISSISUKS NUO TAUTOS TEISMO

natalija MIKUI

TEISYNGAI SKVERNELIS PASAKE O TU MIKELI NEMATAI KAD KUBILIU NIEKINA TAUTA UZ JO DARBUS ZMONIU SKURDINIMA SKVERNELIS TIK ISSAKE TIESA I AKIS TAM NIEKSELIUI

Anonimas

Teisingai studentai tada rašė, kad Bubilius- Kybys...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS