Premjeras: kalbėdamas apie ginklų tiekimą Ukrainai, ambasadorius viršijo įgaliojimus | Diena.lt

PREMJERAS: KALBĖDAMAS APIE GINKLŲ TIEKIMĄ UKRAINAI, AMBASADORIUS VIRŠIJO ĮGALIOJIMUS

  • 2

Kalbėdamas apie ginklų tiekimą Ukrainai ambasadorius Marius Janukonis viršijo įgaliojimus, nes tokių sprendimų nėra, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Aš manau, kad ambasadorius viršijo savo įgaliojimus. Mes remiame Ukrainą, bet ginklų tikrai nesiunčiame“, - žurnalistams pirmadienį Seime sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, kaip bus reaguojama į ambasadoriaus pareiškimą, premjeras teigė, kad „grįš užsienio reikalų ministras iš komandiruotės ir tada bus atskiras pokalbis“.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje M.Janukonis Ukrainos „5 kanalo“ eteryje paskelbė, kad Vilnius gali pradėti tiekti ginklus Kijevui, skelbia žiniasklaida. Pasak ambasadoriaus, „kai kurie žingsniai jau padaryti“.

„Tokia politinė valia yra, ir ją viešai yra paskelbusi Lietuvos aukščiausia vadovybė. Kai kurie žingsniai jau padaryti, mes ir toliau darysime tokius žingsnius, tarp jų ir ginklų tiekimo Ukrainai kryptimi. Plačiau sunku kalbėti, bet mes pasirengę“, - ambasadorių sekmadienį citavo portalas lrytas.lt, remdamasis news.ru pranešimu.

Atsižvelgdama į Ukrainos kariuomenės poreikius, Lietuva teikia humanitarinę pagalbą, siunčia materialinę paramą, yra perdavusi karinės ginkluotės elementų.

Gairės: ambasadorius, Marius Janukonis, Algirdas Butkevičius, karas Ukrainoje, įgaliojimų viršijimas, viršijo įgaliojimus, Ukraina, ginklų tiekimas, pagalba ginklais
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas Br.

Kod4l neaptarti tai, kas svarbiausia Lietuvai? Ar vis dar galima praturtėti Lietuvoje taip, kaip praturtėjo iki šiol Sigitas Leonavičius? Kas tas Sigitas Leonavičius? Tai Traidenio, atliekų valymo bendrovės, generalinis direktorius. Tas pats, kuris laiko darbuotojus smarvėje, moka stebėtinai mažus atlyginimus ir neseniai nusipirko malūnsparnį, lygiai kaip milijardierius, pasakojimo apie penkiasdešimt pilkų atspalvių herojus (nejaugi mes, lietuviai, net kvailioti originaliai nesugebame?). Taip, kaip Sigitas Leonavičius, praturtėti neįmanoma, nes Lietuvoje jau trūksta darbo jėgos, tinkamos Lietuvos verslams (dirbančios už labai mažus atlyginimus ir dirbančios gerą, sunkų, aukštos kvalifikacijos darbą). O kadangi tokios darbo jėgos jau trūksta, tai tokie verslai negali greitai augti. Todėl kaip Sigitas Leonavičius, Lietuvoje nepraturtėsi. Jaunimas, kuris nori praturtėti Sigito Leonavičiaus metodu, turi dabar skristi į Afriką. Ten, vietovėse, kur žmonių išmatos teka upeliais

Viktoras

Man atrodo - pilnas ambasadoriaus profanizmas, su paslapties iždavimu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS