Premjeras sako turintis priekaištų R. Masiuliui | Diena.lt

PREMJERAS SAKO TURINTIS PRIEKAIŠTŲ R. MASIULIUI

Premjeras Saulius Skvernelis kartoja nesvarstantis susisiekimo ministro Roko Masiulio likimo ir nematantis priežasčių, kodėl jis negalėtų dirbti. Tačiau premjeras sako turintis priekaištų ministrui, kaip ir kiekvienam kitam Vyriausybės nariui.

„Įvairiai, kaip ir kiekvieno ministro. Yra tų sričių, kuriose yra iššūkių ir problemų, su kuriomis nepavyksta susidoroti, bet viskas priklauso nuo pastangų“, – antradienį Seime žurnalistams sakgė premjeras.

Jis pabrėžė, kad daugiausia problemų mato kelių priežiūroje ir Lietuvos pašto veikloje.   

„Šiandien nematau net prielaidų kalbėti, kad ministras galėtų nedirbti (...). Jeigu nebus kokių nors, ko iš esmės ir nebuvo, sukrėtimų ar įvykių, manau, šitas kabinetas turi dirbti iki to momento, kol grąžins pagal Konstituciją įgaliojimus naujai išrinktam prezidentui“, – teigė S. Skvernelis. 

Pakalbėsiu su ministru, pasižiūrėsime, nes tokiais vadovais, kurie demonstruoja tokius rezultatus, būtų prabanga mėtytis valstybei.

Klaipėdos jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą su R. Masiuliu jis kartojo žadantis aptarti „artimiausiu metu“: „Norisi išgirsti realius argumentus, nes visgi kalbama apie vieną iš svarbiausių mūsų valstybės įmonių (...)“.

Jis pabrėžė, kad R. Masiulio sprendimas dėl A. Vaitkaus jo nenustebino, tačiau pripažino kol kas negirdėjęs labai aiškių ir svarių argumentų, kodėl tokį sprendimą reikėjo priimti.

S. Skvernelis taip pat patvirtino, kad R. Masiulis jam iš anksto pranešė apie A. Vaitkaus nušalinimą. Tačiau premjeras liko nepatenkintas, kad ministras dėl to apsisprendė nesulaukęs visų institucijų išvadų. 

S. Skvernelis be kita ko pabrėžė, kad A. Vaitkus galėtų kitose valstybinėse įmonėse.

„Pakalbėsiu su ministru, pasižiūrėsime, nes tokiais vadovais, kurie demonstruoja tokius rezultatus, būtų prabanga mėtytis valstybei“, – pareiškė jis.

Ant kilimėlio nekvies

Valdantieji „valstiečiai“ niekada nesvarstė nepasitikėjimo susisiekimo ministru R. Masiuliu klausimo, teigia frakcijos Seime seniūnas Ramūnas Karbauskis. Tačiau jis teigia laukiantis ministro atsakymų į jam pateiktus klausimus dėl žvyrkelių asfaltavimo ir Lietuvos pašto veiklos.

„Tokios kalbos apie nepasitikėjimą nėra buvę. (...) Klausimo iš mūsų pusės niekada nebuvo dėl nepasitikėjimo“, – antradienį Seime žurnalistams pareiškė R. Karbauskis. 

Pasak jo, Klaipėdos jūrų uosto vadovo A. Vaitkaus atleidimo priežasčių „valstiečių“ frakcijai susisiekimo ministras neaiškins, nes ant kilimėlio „valstiečiai“ jo nekvies. Apie tokį būsimą kvietimą pirmadienį  BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

„Ryte gavome žinią, kad Vaitkus kreipėsi į teismą dėl atleidimo, dėl to mes to klausimo nebenagrinėjame. Teismas aiškinsis. Tuo klausimu jo nekviesime“, – teigė R. Karbauskis. 

Pats A. Vaitkus BNS sakė, jog ketina kreiptis į teismą, tačiau skundo kol kas nepateikė. Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Baltaduonė BNS patviritno, kad skundo teismas dar nėra gavęs. 

R. Karbauskio teigimu, ministro abejonės, ar jam pavyks išsaugoti postą, kyla ne dėl jo sprendimų, susijusių su A. Vaitkaus atleidimu. Valdančiajai koalicijai priklausantys socialdarbiečiai dėl R. Masiulio veiklos jam yra pateikę 18 klausimų.

„Mus stebina situacija, gal žmogus nenori atsakinėti į pateiktus klausimus ar neturi reikiamų atsakymų“, – antradienį tvirtino R. Karbauskis.

Jo teigimu, praėjusią savaitę „valstiečiai“ R. Masiulio paprašė paaiškinimų dėl žvyrkelių finansavimo, kuris esą „yra tragiškas“, be to, jų netenkina ir Lietuvos pašto veikla.

R. Karbauskis sakė laukiantis ministro atsakymų į priekaištus dėl jo darbo: „Gavę juos (atsakymus – BNS), svarstysime.“

Pirmadienį jis BNS sakė siūlysiantis frakcijai R. Masiulį pasikviesti ketvirtadienį ir išklausyti jo argumentus dėl A. Vaitkaus nušalinimo. 

R. Karbauskis anksčiau yra sakęs, kad mato problemų kelių sektoriuje, ypač asfaltuojant žvyrkelius regionuose. Pasak jo, praėjusių metų planas dėl žvyrkelių asfaltavimo yra neįvykdytas, dėl to kažkas turi prisiimti atsakomybę.

R. Masiulis vasarį Seime sakė, kad  Lietuvos pašto situacija dabar „nėra ideali“, tai lėmė ir 2012-2013 metais liberalizuota pašto rinka.

Gavęs uosto valdybos nuomonę bei A. Vaitkui pirmadienį pareiškus, kad jis atšaukia savo nusišalinimą nuo sprendimų, susijusių su dalimi uosto bendrovių, R. Masiulis atšaukė A. Vaitkų iš pareigų. Pasak R. Masiulio, abejotina, ar A. Vaitkus gali pilnavertiškai toliau eiti pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Alis Petkus...

teisingai...

Anonimas

Pirmiausia reikia gerokai apsišvarinti pačiam seimui,nes ten didžiausias šiukšlynas,kažkoks chaosas ir primena bobočių turgų kitaip nepavadinsi.O ministrus ir pačias ministerijas laikas irgi pašvarinti,nes dulkių nusėdusių daug.

tomas

O Skvernelis, atleidęs vienu ypu tris ministrus, ar aiškinosi Karbauskio ir Širinskienės komisijoms? Tikriausiai, niekas ir neprašė pasiaiškinimų. ,,Pachuliganavo" ir tiek. Betgi rinkėjai viską mato, viską girdi. Oi, - atsirūgs gandragalviams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS